Hrvati bodo na referendumu zaščitili zakonsko zvezo!

Hrvati bodo 1. decembra na referendumu odločali, ali naj z ustavo določijo, da je zakonska zveza samo skupnost ženske in moškega. Referendum so poslanci razpisali, potem ko je civilna pobuda »V imenu družine« zbrala več kot 740.000 podpisov. "Ali ste za to, da bi v ustavo Republike Hrvaške vpisali določilo, da je zakon skupnost moškega in ženske?" se bo glasilo vprašanje na glasovnici.

V primeru zmage na referendumu bodo poslanci spremenili hrvaško ustavo ter zakonsko zvezo spremenili v zakonsko zvezo enega moža in ene žene. Predstavniki iniciative v »Imenu družine« želijo zaščititi zakonsko zvezo z namenom, da zaščitijo pravice otrok do očeta in matere ter preprečijo spremembe učnih načrtov in uzakonitev posvojitev otrok v istospolne skupnosti.

Hrvaška prizadevanja za zaščito družine lahko spremljate in podprete na spletni strani U imeobitelji.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top