IJZ: Homoseksualni življenjski slog je najbolj dovzeten za okužbo z virusom HIV!

Inštitut za varovanje zdravje je izdal letno poročilo o okužbah z virusom HIV v Sloveniji, v kateri je še enkrat potrdil znano dejstvo – homoseksualni življenjski slog je  nevaren za zdravje. Kar 70% vseh okuženih predstavljajo ljudje, ki imajo homoseksualne spolne odnose. Navkljub posebnim državni financiranim projektom za zajezitev števila novih okužb, se ta epidemija še naprej širi.

70% vseh okuženih je homoseksualno usmerjenih!

V letu 2013 se je z virusom HIV na novo okužilo 38 oseb, od tega je bilo 27 oseb homoseksualno usmerjenih kar predstavlja 71% vseh okuženih. Ob koncu leta 2013 je v Sloveniji živelo 406 oseb z virusom HIV, od tega jih je bilo 287 homoseksualno usmerjenih kar predstavlja več kot 70% vseh okuženih.

V Sloveniji je z virusom HIV okuženih 14 krat več homoseksualno usmerjenih moških v primerjavni z moškimi, ki živijo drugačne življenjske sloge.

V 13 letih je v Sloveniji za aidsom umrlo 22 bolnikov

V letu 2013 je umrlo pet bolnikov z aidsom (2,4/1.000.000 prebivalcev). V obdobju zadnjih deset let (2004–2013) je umrlo 22 bolnikov z aidsom. Med te smrti je potrebno uvrstiti tako homoseksualno in heteroseksualno  usmerjene osebe ter uživalce drog.

Vir:

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top