Iz prve roke: Na družinskem referendumu bo šlo za spol

Vrnitev v prihodnost. Če želite videti jezik prihodnosti, si preberite spodnje vabilo. Iz vabila izhaja še en dokaz, kako zelo drži, da pri ukinitvi zakonske zveze žene in moža ne gre za pravice istospolno usmerjenih, ampak za "zakonodajo na področju pravnega priznanja spola", oz. po domače - za ukinitev razumevanja moškega in ženskega spola kot ga poznamo. Neverjetno, žalostno, ampak še kako resnično. Ta ideologija in njeni pripadniki vodijo našo državo in družinsko politiko.

Dogodek sofinancirajo: Evropska unija, Mestna občina Ljublhana, Študentska organizacija v Ljubljani, Fundacija za financiranje invalidskih in humanutarnih organizacij. Častna govorka bo Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Za lažje razumevanje besedila vabljeni, da si prej preberete ta članek.

Objavljamo celotno vabilo:

"II. strokovno srečanje TransMisija II Legalizacija in legitimacija

Legalizacija in legitimacija: Povezovanje delovanja akterk_jev na področju transspolnosti, transseksualnosti in cisspolne nenormativnosti. Strokovno srečanje bo potekalo v sredo, 18. 11. 2015, od 9.30 do 16.30. ure v kreativnem centru Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana.

Strokovno srečanje TransMisija II predstavlja nadaljevanje prvega strokovnega srečanja TransMisija I, ki se je zgodilo novembra 2014. Tokrat se bomo osredotočile_i na dve področji, in sicer legalizacijo in legitimacijo transspolnosti in cisspolne nenormativnosti v Sloveniji. V dopoldanskem delu bomo s strokovnjaki_ami s področja prava in človekovih pravic transspolnih oseb obravnavale_i ureditev pravnega priznanja spola na Irskem in v Sloveniji. V popoldanskem delu pa bomo z različnimi aktivisti_kami in strokovnjaki_ami razpravljale_i o potrebah in položajih transspolnih oseb in skupnosti v Sloveniji, ter naslavljale_i prepoznavanje in vključevanje transspolnih oseb in transspolnega aktivizma v aktivizmu LGBT in feminističnih gibanjih pri nas.

Strokovnega srečanja se bo udeležil tudi direktor vodilne irske organizacije za tematike transspolnosti Transgender Equality Network Ireland (TENI) Broden Giambrone, ki bo predstavil izkušnjo uspešne kampanje in ureditve zakonodaje na področju pravnega priznanja spola, ki je bila nedavno sprejeta na Irskem. Dogodek bo kot častna govorka otvorila Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preliminarni program je dostopen tukaj. Del srečanja bo potekal v angleščini. Prostor ni dostopen za osebe na invalidskem vozičku.

Prijave na strokovno srečanje zbiramo do petka, 13. 11. 2015 do 16. ure. 

Prijavnica je dostopna tukaj.

Organizatorja: Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija in Društvo informacijski center Legebitra.

Več informacij na transakcijaslo@gmail.com ali 01 430 51 44."

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top