Makedonska reklama: Izberite svoje življenje

Ko mislimo, da imamo še veliko časa, nas čas lahko prehiti. Ko želimo otroku najbolje, pogosto spregledamo, da potrebuje predvsem srečnega očka in mamico. Ko načrtujemo, ne dopuščamo prostora za presenečenja. Ko mislimo na prihodnost, pozabimo živeti zdaj.

A: Otroci? Seveda jih bova imela, samo ne zdaj. Najprej moram narediti diplomo. Imava še veliko časa, saj sva mlada.
B: (dva mlada se ljubita v sosednjem stanovanju)
A: Še nekaj časa potrebujem, da končam magisterij. Potem bova začela načrtovati otroke. Že, morava pa še prihraniti za stanovanje, tukaj imava premalo prostora. Res je majhno.
B: (v sosednjem stanovanju se očka in mamica že igrata s prvim otrokom)
A: Končno sem napredovala na delovnem mestu, zdaj nekaj časa ne morem razmišljati o materinstvu. Pomembno je, da imava veliko stanovanje z dvema otroškima sobama. Eno za vsakega, imela bova dva otroka.
B: (otrok v sosednjem stanovanju odrašča, starši mu pomagajo pri domači nalogi)
A: Izbrala sem zasebno univerzo. Zelo dobro. Najboljšo. Tja bova vpisala najine otroke. Ko bo prišel čas zato, seveda.
B: (odraščajoči fant pripelje domov na obisk dekle in jo predstavi staršem)
A: ( osamljen starejši par brez otrok, ostane brez besed)
B: (v sosednjem stanovanju veselje treh generacij)

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top