Janez Janša lahko zmaga tudi iz zapora!

Janez Janša je danes objavil, da mora 20. junija - sredi volilne kampanje - v zapor. Namesto na predvolilno soočenje, bo šel - v zapor. Mnogi se ob tem sprašujejo: Kje živimo?

Civilni iniciativi smo ob teh dogodkih v mislih z njegovo družino, ženo in otroki, ki bodo morali živeti sami, brez očeta. Mnogi jim obljubljamo svojo podporo in molitev v teh časih hude krivice in preizkušnje za njihovo družino.

Nekateri pravosodni funkcionarji in njihovi mentorji so se očitno odločili vzeti predvolilno kampanjo v svoje roke. S tem hočejo državljankam in državljanom onemogočiti pravico do demokratične izbire. V zapor hočejo na podlagi krivične, protiustavne in nezakonite obsodbe strpati voditelja opozicije, ki bi bil v primeru poštene volilne tekme najverjetnejši predsednik prihodnje vlade. S tem se izvaja pravosodni državni udar, kakršnega demokratični svet ne pozna. To dogajanje Slovenijo uvršča med države kot so Tajska, Venezuela, Mozambik itn.

Slovenska pravosodna in zakulisna elita s strpanjem Janeza Janše v zapor prestopa vse meje demokratičnih političnih odnosov. To ni odraz moči, nasprotno. S tem je pokazala svojo slabost. Nima več nobenega argumenta in ne verjame več v množično manipulacijo preko medijev, zato se je zatekla k fizičnemu nasilju. Nasprotnika se tako boji, da ga mora fizično odstraniti iz volilne tekme ter upa, da bo pod krinko "novih obrazov" utišala vse drugačemisleče. Ne bo jih. Ker nas je preveč.

Bodimo pogumni. Upajmo, da bo jutri Ustavno sodišče razveljavilo sodbo proti Janezu Janši in s tem obvarovalo pravno državo, pred pravosodnim političnim ekstremizmom. Če je ne bo, bo potrebno na volitvah zmagati z Janezom Janšo v zaporu. To je mogoče! Janeza Janšo v volilni kampaniji je težko nadomestiti! Eden ga ne more, lahko pa ga tisoči in desettisoči. Še več, to je za svobodno in pravično Slovenijo nujno potrebno. 

Velika večina državljank in državljanov želi živeti v svobodni in pravični državi ter ima dovolj socialne in gospodarske krize. Janez janša morda na teh volitvah ne bo mogel sodelovati, lahko pa vseeno zmaga! - ob pomoči vseh, ki si želimo živeti v svobodni, pravični in uspešni Sloveniji.

Aleš Primc

- neodvisno pravno mnenje tujega pravnega strokovnjaka Vlada F. Perjuja 
- Janez, pridemo pote

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top