Jani Möderendorfer hoče prepovedati zvonjenje?

Na spletni strani Pozitivne Slovenije je bil objavljen zapis o cerkvenih zvonovih, v katerem je naveden predlog poslanca in vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije g. Janija Möderendorferja, ki trdi, da mnoge prebivalce moti preglasno zvonjenje in njihovo zasebnost in življenje.

Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine PS, je na ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana že naslovil poslansko pobudo, v kateri ga poziva k izpeljavi projekta meritve glasnosti zvonjenja cerkvenih zvonov z namenom, da se omeji – ali drugače rečeno – prepove zvonjenje v slovenskih mestih. Zanimivo je, da poslanca Pozitivne Slovenije ne moti npr. hrup prometa, celonočnih zabav, diskotek in zborovanj različnih organizacij za ohranitev vrednot NOB?

Zvonjenje po zakonodaji ni hrup!

Katoliška Cerkev se je na kontroverzni predlog že odzvala in poudarila, da v Sloveniji veljata evropska Direktiva 2002/49/ES, ki zvonjenja ne uvršča med hrup, in odločba Ustavnega sodišča RS z dne 15. aprila 2010 (U-I-92/07), po kateri je zvonjenje v skladu z Ustavo. Omenjeno sodišče je odločilo, da »sama po sebi vidna ali zvočna zaznava verskih obeležij (npr. pogled na cerkev ali mošejo, na versko procesijo, na vernika v verskih oblačilih, petje muezina ali zvok cerkvenih zvonov) ne more pomeniti prisilne konfrontacije z vero, pred katero mora država obvarovati posameznika.«

Stranka Pozitivna Slovenija že dlje časa izvaja kristjanofobične akcije med katerimi lahko omenimo diskriminatorno in kristjanofobično odločitev Zorana Jankoviča, da aprila lani prepove zbiranje kristjanov na Prešernovem trgu v Ljubljani ter njihovo sporno kristjanofobično volilno zborovanje leta 2011.

Leta 2012 in 2013 vedno več dejanj verskega sovraštva do kristjanov!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top