Z Janezom Janšo na krivično pot na Dob!

Janez Janša, Dob, 20. 6. 2014 - znana oseba, znan kraj, znan čas. Znan rezultat: sramota za slovensko pravosodje in trpljenje nedolžne družine.

Množica 4000 ljudi se je v dostojanstvenem in kulturnem vzdušju na Dobu začasno poslovila od krivično obsojenega Janeza Janše.

Navzoče je poleg nagovora Janeza Janše najbolj presunil zelo oseben nagovor Urške Bačovnik Janša. Izrazila je globoko razočaranje nad slovenskim sodstvom. Med drugim je povedala, da bi v primeru, če bi bil njen mož kriv, to tudi sprejela. Krivične obsodbe pa ne more ter bo naredila vse, da njen mož čim prej pride iz zapora. Ob tem je množici zaupala: "Srce mi pravi, da bo to kmalu."

Izraze podpore so Janezu Janši izrekli: Damir Črnčec, David Tasič, Aleš Hojs, Vasko Simoniti, Aleš Primc, Ivan Štuhec, Milan Zver. Alenka Jeraj pa je prebrala pismo akademika Draga Jančarja.

Aleš Primc je Urški Bačovnik Janša predal prvi zvezek več kot 4200 podpisnikov odprtega pisma v podporo njej in družini z osebnimi sporočili podpisnikov. Odprtemu pismu se lahko pridružite in dodate svoje osebno sporočilo gospe Urški vse dokler Janez Janša ne bo izpuščen na svobodo.

-------------------

Janez Janša bo jutri, v petek 20.6.2014, upošteval krivično, nezakonito in protiustavno obsodbo in se zglasil v zaporih na Dobu. Ne bo šel sam.

Načrt poti:

- Janezu Janši se lahko ob 16.00 pridružimo na uvozu na avtocesto odcep: Šempeter v Savinjski dolini,
- vožnja se bo nadaljevala po avtocesti v smeri proti Novem mestu,
- koloni vozil se je mogoče na avtocesti pridruževati vse do Trebnjega,
- v Trebnjem se bo pot iz avtoceste usmerila na cesto Trebnje - Mokronog in se predvidoma nekaj po 17.00 zaključila v zaporih na Dobu.
- tisti, ki želite Janeza Janšo pričakati neposredno na Dobu, bodite na parkiščih v bližini Mirne okoli 16.30, saj bo od parkirišč do lokacije odhoda v zapor še cca. 20 minutni sprehod

Lepo prosimo, da upoštevate navodila redarjev.

Janeza Janšo bomo na krivično prestajanje kazni pospremili kulturno, dostojanstveno in z dvignjeno glavo.

Iniciativini odbor za ustanovitev Odbora za človekove pravice in temeljne svoboščine - Odbora 2014

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top