Podpišite odprto pismo podpore Urški Bačovnik Janša!

Največje breme krivične obsodbe Janeza Janše bo nosila njegova žena Urška z otroki. Ostali bodo sami brez moža in očeta ter na udaru medijskih in drugih pritiskov. Izkažimo jim podporo v tem težkem času!

Vabimo vas, da se pridružite odprtemu pismu podpore. Z njim žal ne bomo razveljavili krivične obsodbe, bomo pa gospe Urški Bačovnik Janša pokazali, da v tej hudi preizkušnji, ne bo sama - da jo podpiramo in ji stojimo ob strani.

Podpise podpore bomo posredovali gospe Urški. Verjamemo, da ji bo naša množična podpora pomagala prebroditi najtežje trenutke. V posebno rubriko obrazca za podpis odprtega pisma ji lahko v nekaj besedah zapišete svoje lastno sporočilo sočutja in podpore.

Vse verujoče vabimo, da družino Janša in vse družine v hudih življenjskih preizkušnjah vključijo v svoje molitve.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Pismo podpore lahko podpišite tukaj.

Navodilo za izpolnitev obrazca:
1. Izpolnite rubrike, obvezne so rubrike, ki imajo rdečo zvezdico
2. Po želji vpišite svoje osebno sporočilo gospe Urški (priporočeno do 100 znakov)
3. Na dnu strani kliknite ikono "Submit"

----------------------------------------

Odprto pismo podpore gospe Urški Bačovnik Janša

Pesnik Simon Gregorčič nam je zapustil občuteno svarilo:"Gorjé mu, ki v nesreči biva sam!"

Draga gospa Urška,

v nesreči in krivici, ki je doletela vas, vašega moža in celo vašo družino, ne boste sami! Podpisniki tega odprtega pisma vam izražamo podporo in sporočamo, da vam stojimo ob strani. Naj vam naša podpora v najtežjih trenutkih pomaga in vas bodri.

Verjamemo in upamo, da bodo kmalu prišli lepši časi za vašo družino in Slovenijo.

Podpisniki tudi javno prosimo:
1. Glede na to, da Ustavno sodišče o ustavni pritožbi zaenkrat še ni želelo odločati, prosimo Vrhovno sodišče, naj o vloženem pravnem sredstvu odloči čimprej, saj je vsak dan krivičnega zapora očeta nepopravljiva krivica za njegovo ženo in otroke;
2. Vrhovno sodišče naj za razliko od prvostopenjskega in drugostopenjskega sodišča odloči politično nepristransko, v skladu z zakoni in Ustavo Republike Slovenije ter upošteva temeljne človekove pravice;
3. Janezu Janši naj se v zaporu omogočijo stiki z vsemi ljudmi, ki bi ga radi obiskali.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok ter podpisniki

Zahvala Urške Bačovnik Janša

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top