Javni poziv: Iščemo posnetke s titoistične proslave na OŠ Bičevje v Ljubljani!

Na članek »Ob obletnici šole ravnateljica OŠ Bičevje v Ljubljani Miriam Stanonik otroke oblačila v pionirske rutice in čepice!«, je ravnateljica Miriam Stanonik poslala na 24kul.si dopis, v katerem zanika navedbe, da so bili na šolski proslavi dne 20. oktobra 2016 otroci oblečeni pionirske uniforme iz časa nekdanje države ter da so bili prisiljeni javno poveličevati Josipa Broza Tita, ki je dal po vojni pobiti na desettisoče nedolžnih Slovenk in Slovencev vključno z otroki. Kruta posledica njegovih ukazov je še danes vsaj okoli 600 povojnih morišč.

Po izjavah navzočih staršev, naj bi otroci bili prisiljeni javno vzklikati slogane kot npr. da bodo ljubili samoupravni socializem, ljubili socialistično federativno republiko Jugoslavijo ter hodili po poti Josipa Broza Tita, ki je dal samo v naši državi pobiti med 100 in 220.000 ljudi ter izgnal več kot 100.000 Slovencev v tujino. V kolikor so te navedbe resnične, je nezaslišano, da je osnovna šola Bičevje v Ljubljani postala prostor politične zlorabe otrok ter njihovih staršev, ki so bili prisiljeni sodelovati na neokomunistični manifestaciji.

Z namenom razjasnitve omenjenega dogajanja, v Gibanju za otroke in družine javno pozivamo vse starše in druge, ki so bili navzoči na omenjeni prireditvi, da nam posredujejo video material, fotografije in pričevanja. V kolikor se bo izkazalo, da so navedbe resnične, bomo sprožili vse postopke za zaščito otrok in staršev ter uveljavitev ideološke nevtralnosti šolskega prostora. Podobno je to storila Civilna iniciativa za družine in pravice otrok, ko je prav na omenjeni šoli zbrala in preko šolskega inšpektorata dokazala, da se je pod delavnico "motnje hranjenja" izvajala homoseksualna indoktrinacija otrok brez vednosti in soglasja staršev.

Vse informacije posredujte na e-naslov: info@24kul.si  - anonimnost zagotovljena.

Gibanje za otroke in družine

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top