Študentje UL: Razmislite o nenasilnem subverzivnem uporu proti profesorskemu zatiranju

V Gibanju za otroke in družine prejemamo sporočila, v katerih nas študentje obveščajo o pritiskih, ki jih nekateri profesorji izvajajo nad študenti. Iz Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani tako že dlje časa prejemamo informacije o tem, kako visokošolski učitelji zlorabljajo univerzitetni nevtralni prostor ter izvajajo pravo agitacijo za radikalno teorijo spola, ki ne priznava ženskega in moškega spola. Zahtevajo, da se morajo študenti javno opredeljevati za sporno novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, v nasprotnem primeru pa so lahko deležni sankcij v obliki nižjih ocen na izpitih oz. zaustavitve šolanja. Med študenti so izpostavljeni pritiskom katoličani in vsi, ki bodo odšli na referendum in glasovali proti ZZZDR, privilegirani pa so, tudi če nič ne znajo, tisti, ki vdano nasprotujejo človekovim pravicam otrok.

Takšno ideološko nasilje nad študenti je nesprejemljivo in v popolnem nasprotju s slovensko ustavo in zakonodajo. Zato prosimo vse starše in študente, ki obiskujejo v Ljubljani zlasti Fakulteto za socialno delo, Pedagoško fakulteto, Filozofsko fakulteto in Fakulteto za družbene vede, da nam posredujete informacije o dogodkih, na katerih ste bili posredno ali neposredno stigmatizirani in žaljeni zaradi vaše legitimne podpore pravice otrok do očeta in matere.

Taki profesorji so praviloma strokovni reveži, ki pomanjkanje znanja in s tem samozavesti nadomeščajo s prilizovanjem eliti ter z nasiljem nad šibkejšimi. Študente vabimo, da naredite svoj subverzivni načrt nenasilnega inteligentnega upora - boja za svobodo in človekove pravice. Po vaši meri! Zatiralskega sistema ni mogoče spodnesti naenkrat. Potrebnih je veliko korakov. Eden je lahko vaš. Pri tem je pomembno, da se ne razkrijete, če na to še niste pripravljeni. To naj bo upor iz ljubezni in pozitivnih čustev! Dajte prosto pot kreativnosti in duhoviti domišljiji. Nenasilen boj za svobodo nudi obilo notranjih užitkov. To bo odlična izkušnja! 

Verujoče študente vabimo, da molijo za zatiralske profesorje in njihovo spreobrnenje. Tiste študente, ki se ne prištevajo k nobeni veroizpovedi pa vabimo, da jim namenijo čimveč pozitivnih misli.

Imena profesorjev kršiteljev človekovih pravic, konkretne primere profesorskega nasilja, svoja opažanja, fotografije in drugi material nam posredujte na naslov: info@zaotrokegre.si.

Vaša anonimnost je zagotovljena.

Gibanje za otroke in družine

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top