Papež Frančišek o pomenu mame in očeta za otroka

Objavljamo izsek iz pisma sedanjega Papeža Frančiška dr. Justu Carbajalesu iz junija 2010, kjer izpostavi razliko med zakonsko zvezo in homoseksualno skupnostjo.

Izsek iz pisma dr. Justu Carbajalesu iz junija 2010:

»…Zakon enega moža in ene žene ni isto kot skupnost dveh oseb istega spola. Dobro razlikovati ne pomeni diskriminirati, ampak ravno nasprotno. – pomeni spoštovati.  V času, ko se tako močno poudarja vrednoto kulturne in družbene različnosti, je res protislovno minimalizirati temeljno človeško različnost. Oče in mati nista isto. Ne moremo učiti prihodnjih rodov, da je pripravljati projekt družine, ki jo razumemo kot zavezo trajne zveze med enim možem in eno ženo, popolnoma enaka bivanju z osebo istega spola.
Skrbno pazimo, da se nam ne zgodi, da bi s tem, ko vztrajamo pri priznavanju pravic, ki jih zahtevamo odrasli, ne pustili ob strani prvenstveno pravico otrok, da računajo na vzorec očeta in matere, da imajo Očeta in Mamo – kajti otroci morajo imeti prednost pred vsemi drugimi."  kardinal Jorge Mario Bergolio

Pismo dr. Justu Carbajalesu z junija 2010 si lahko tudi v celoti preberete v angleščini.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top