Karel Erjavec obsodil umor 148 kristjanov v Keniji!

V Keniji poteka tridnevno žalovanje v spomin na 148 žrtev pokola, ki ga je v četrtek na univerzi v Garissi izvedla skrajna islamska milica al Šebab. Predsednik države Uhuru Kenyatta ga je razglasil v soboto in napovedal, da se bodo oblasti aktivno odzvale na morebitne nove napade, da bi preprečili nove žrtve. "Nismo se uklonili in nikoli se ne bomo," je dejal.

Karel Erjavec je odločno obsodil napad na kristjane!

Na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve je objavljen odziv slovenske diplomacije, v katerem » najostreje obsoja teroristični napad na študentsko naselje univerze v Garrisi v Keniji, v katerem so bila izgubljena številna dragocena mlada življenja. Barbarsko nasilje teroristov somalijske islamistične milice Al Šabab odraža popolno odsotnost človeških vrednot in slepi fanatizem. Sočustvujemo z družinami, ki so v terorističnem napadu izgubile svoje najdražje.« Ob tem tragičnem dogodku je minister Karl Erjavec izrazil sožalje ministrici za zunanje zadeve Republike Kenije Amini Mohamed.

 

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top