Kdaj se bosta Pahor in Cerar opravičila za nasilje nad slovenskimi katoličani!?

Zagrebško sodišče je danes razveljavilo sodbo proti nadškofu Alojziju Stepincu, ki je bil pred 70 leti zaradi sodelovanja z ustaškim režimom v Neodvisni državi Hrvaški ter italijanskimi in nemškimi okupatorji obsojen na 16 let zapora in prisilnega dela. "Sodba predstavlja grobo kršitev takratnih in sedanjih načel kazenskega prava, kot so pravica in pravično sojenje, prepoved prisilnega dela ter obrazložitev sodbe in pravico do pritožbe," je v obrazložitvi sodbe dejal sodnik Ivan Turudić, ki je pojasnil, da so odločitev jugoslovanskega sodišča obravnavali na podlagi zakonov EU-ja.

Omenjena odločitev odpira vprašanje, kdaj bo slovenska država revidirala krivične sodbe zoper številne katoličane, ki jim je bilo zaradi verskega prepričanja odvzeto premoženje, kršene temeljne človekov pravice in celo odvzeto življenje?

Pozivamo vas, da se upremo bogati izrojeni levičarski eliti in od predsednika Boruta Pahorja in Mira Cerarja zahtevate opravičilo za vse nasilje in sovražni govor ter za zaščito žrtev, ki so bili in so še zaradi svoje vere preganjani.

Eden najbolj znanih primerov kristjanofobije je povezan z škofom Antonom Vovkom, ki so ga komunistične oblasti živega zažgale v Novem mestu. Hvala Bogu je zažig sicer preživel, zaradi posledic napada, pa je kasneje predčasno umrl. Tragično je, da se politični vrh do danes še ni opravičil slovenskim katoličanom za 50 let diskriminacije in nasilja, ki so ga trpeli pod komunističnim nasiljem. Še več: Mirovni inštitut je preko samooklicanega Sveta za odziv na sovražni govor, v svojem prvem napadu na svobodo govora, z dne 17.3.2015, obravnaval članek o zažigu škofa Vovka (objavljen na 24kul.si) kot obliko sovražnega govora. Po trditvah Mirovnega inštituta, ki je mimogrede prejel že  2.934.601,79 EUR davkoplačevalskega denarja, naj bi bilo že samo pisanje o komunističnem zažigu škofa Vovka, primeren razlog za javno stigmatizacijo spletne strani 24kul.si. Prav tako so 9. 6. 2016 objavili javni poziv za pisanje kristjanofobnih grafitov po slovenskih cerkvah s tem, ko so pisanje sovražnih grafitov po ljubljanski stolnici kontroverzno razglasili za del t.i. "boja za človekove pravice." oz. del boja za zatiranje in javno poniževanje katoličanov v Sloveniji.

Neokomunistične strukture preko psevdo civilne družbe in zmanipuliranih zadnjih državnozborskih volitev, vedno znova podžigajo različne oblike verbalnega in simbolnega nasilja zoper katoličane. Edini način, da jih ustavimo je v samoorganizaciji, javnem zoperstavljanju vseh oblik nasilja ter zavzemanju za človekove pravice vseh kristjanov.

Avtor

Tine Belin

Aktivni državljan in družbeni teoretik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top