Kdo je nestrpen? Vili Kovačič ali Sabina Obolnar?

Pred dnevi smo objavili pismo Vilija Kovačiča, v katerem je argumentirano in kulturno opozoril na zavajanje v članku Sabine Obolnar z naslovom Za otroke gre?, ki ga je kot urednica objavila v reviji Ona. Ker po dveh tednih njegovo pismo bralcev še vedno ni bilo objavljeno, je na to prijazno opozoril.

Sledil je hladen tuš. Urednica mu je poslala pismo, v katerem je povedala, da pisma ne bo objavila, ker naj bi bilo "žaljivo in seje nestrpnost". Teh hudih obtožb ni z ničemer utemeljila in podkrepila.

Vabimo vas, da si preberete pismo Vilija Kovačiča in poiščete žaljitve in nestrpnost.  Potem vas prosimo, da si preberete še članek Sabine Obolnar in v njem poiščete žaljitve in nestrpnost. Kdo je v resnici žaljiv in nestrpen? Presojo prepuščamo vam, drage bralke in bralci.

Kdo je nestrpen: Vili ali Sabina?

-------------------------------------------------

DOPISOVANJE

Opozorilo Vilija Kovačiča, naj urednica vendarle objavi njegovo pismo:

"Spoštovana gospa urednica Sabina Obolnar,

Dva tedna sem čakal na objavo mojega odgovora na Vaš uvodnik, vendar se to ni zgodilo, niti se niste odzvali s sporočilom, da objave ne bo. Skoraj ne morem verjeti, da je taka praksa možna tudi v reviji ONA.

Prispevek Vam pošiljam ponovno, kajti zadeva je še, in  bo še, aktualna. Zato se morata slišati obe plati zadeve. Manjši kritični prispevki, ki ste jih že objavili ne odtehtajo kritike, ki si jo je prislužil Vaš odmeven uvodnik zaradi negativnega odnosa do izrekanja ljudstva. Zato ponovno prosim za objavo ! Prispevek sem malenkostno popravil.

Hvala in lep pozdrav !                               

Vili Kovačič
civilna pobuda Referendum državljanom
"

Odgovor Sabine Obolnar:

"Spoštovani,

vašega pisma ne bom objavila, ker je žaljiv in seje nestrpnost.

Srečno vam želim.

Sabina Obolnar,
odgovorna urednica One in Oneplus
"

Na to zavrnitev je Vili Kovačič poslal še ta dopis:

"Spoštovana gospa Sabina Obolnar,

Na vašo zavrnitev objave se oglašam zgolj zato, ker tako mislim (da je namreč žaljiv in nestrpen) vaš uvodnik – preberite si ga še dvakrat. Ker pa imate seveda oblast Vi, ki vas žal financiramo vsi bralci Dela, vi pa to izkoriščate za svoje privatne ideološko politične namene, nisem  mogel biti tiho. Skratka nisem se zmotil ko sem zapisal:
Mislim, da problem Slovenije ni reakcionarno ljudstvo ampak hiper »napredna« novodobna ideološka inteligenca, ki sovraži svobodno izrekanje ljudi. Skratka, sovraži svobodo in demokracijo enakih vatlov za vse.

Gospa Sabina, iz vaše odgovora izhaja ne samo žaljivost in nestrpnost, ampak strahopetnost do različnih mnenj in vrednostnih sodb! Do danes sem mislil, da vas je več v hlačah, posebno ker ste ženska.

Lep pozdrav  - brez žaljivosti in sejanja nestrpnosti!                            

Vili Kovačič
Civilna pobuda referendum državljanom

Pripis!  Sicer pa:  ko vam je “navil ušesa” Boštjan M. Zupančič z demantijem, kateremu je takoj sledilo tudi vaše opravičilo, zaradi zlorabe njegovega citata, ste se izkazali. Mislim pa, da zgolj iz strahu pred avtoriteto sodnika z zvenečim imenom. Kategorija državljan pa je očitno izven vašega dometa. Resnično ste zgled novinarstva, kakršnega v demokraciji v 21. stoletju v vodilnem slovenskem mediju, ne bi smelo več biti. Posebno ne v pisanju na temo, ki se ji reče ZA OTROKE GRE!  

Ta moj dopis s prispevkom vred pošiljam v vednost  tudi gospodu sodniku Boštjanu M. Zupančiču in pa na uredništvo spletne strani, ki jo ureja  napadeni Aleš Primc in njegova pobuda, ki objavlja na 24KUL.SI. Pa tudi nekaterim, ki sanjajo, da je pri nas demokracija in svoboda tiska."

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top