Klic k usmiljenju Matere Terezije

V knjigi Klic k usmiljenju so zbrana do zdaj neobjavljena besedila Matere Terezije, v katerih je opisano, kako je Mati Terezija izpolnjevala telesna in duhovna dela usmiljenja. Pripovedi človeka spodbudijo, da bi tudi sam tako delal, je na predstavitvi poudaril Dragan Adam. »Ona je še bolj zares kot drugi živela Jezusovo zapoved Ljubezni.« Ob koncu življenja ne bo pomembno, koliko diplom smo imeli in koliko denarja smo zaslužili, temveč, kako smo pomagali ubogim, revnim, lačnim … Njeno priljubljenost so gotovo razširili tudi mediji, čeprav ji vsi niso bili naklonjeni, vendar je Mati Terezija vse neprijetne besede odpustila.

»Knjiga je konkretna, podaja mnogo doživetij«, je povedala prevajalka Andreja Hergula (na sliki spodaj), ki se je je knjiga tako dotaknila, da tudi sama na revne ne gleda zviška, ampak se ob brezdomcu ustavi in z njim spregovori. Zanjo so bili vsi enaki: predsednik in revni. Bila je usmiljena, vendar hkrati tako pogumna, da si je drznila prositi za letalo, da bi pomagala revnim, ali ustavila avtomobil, v katerem se je peljala s predsednikom, ker je ob cesti zagledala revnega. »Mati Terezija nam daje zgled pogumne, nepohlevne in korenite kristjanke.«

Andreja Hergula

Rdeča nit knjige je usmiljenje. Poglavja so razdeljena na sedem telesnih in sedem duhovnih del usmiljenja. Najprej je delo usmiljenja razloženo, potem so misli Matere Terezije in dogodki iz njenega življenja. Nato so pričevanja o njej, poglavje pa se konča z izpraševanjem vesti. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top