Kristjanofobija januarja 2014 po Evropi

Kristjanofobije, nestrpnih izrazov sovraštva do kristjanov, je ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi in po svetu vse več. Žal se skoraj vsak dan zgodi kakšen napad, skrunitev, grobo medijsko žaljenje kristjanov itn. Objavljamo nekaj primerov kristjanofobije po Evropi v januarju 2014.

Francija: Nameren zažig kapele

Kapel v mestu Aibre, je bila zažgana. Ko je prišla policija so vrata močno gorela. V preiskavi je policija našla ostanke trsk in vnetljive snovi, ki so jih požigalci uporabili za zažig. Več si lahko preberete v francoščini.

Velika Britanija: Ulični pridigar na Škotskem aretiran, ker je omenil »greh poželenja«

Tony Maiano, ulični pridigar, ki je nagovarjal nakupovalce v času kosila na Dundee High Street na Škotskem, je bil aretiran, priprt in zaslišan na sodišču v Dundeeju. Razlog? V svojem nagovoru je izpostavil grehe poželenja in med njimi omenil »prešuštvo, menjavanje spolnih partnerjev in homoseksualnost«. Ob tem je neka ženska poklicala policijo, ki je aretirala pridigarja, ob tem pa zasegla tudi kamero, s katero ga je prijatelj snemal. Več si lahko preberete v angleščini.

Španija: Štiri cerkve popackane z vandalskimi grafiti

Štiri cerkve v španski malagi so bile napadene s strani nasprotnikov pravice vsakega nerojenega otroka do življenja. Grafiti so bili zelo grobi npr.: »Saca tus rosarios de mis ovarios« (spravite svoje rožne vence iz mojih jajčnikov), ali pa: »Maria queria abortar« (Marija je hotela splaviti) ter: Iglesia= Dctatura (Cerkev je diktatura). Kristjanofobi so na cerkve metali tudi balone z rdečo barvo. Več si lahko preberete v francoščini.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top