Kristjanofobija: Gregor Lesjak, direktor Urada za verske skupnosti, usmerjal aktivnosti ob prepovedi maše za nerojene otroke!

Zgodba prepovedi sv. maše v Kliničnem Centru v Ljubljani dobiva nove razsežnosti. Po razkritju dokumenta, s katerim je Simon Vrhunc, generalni direktor Kliničnega centra, prepovedal sv. mašo za nerojene otroke, v javnost prihajajo novi dokumenti. Tokrat gre za dokument, v katerem Gregor Lesjak namerno zavaja. Navkljub temu, da je bil seznanjen z vsebino škandalozne Vrhunčeve prepovedi maše, je v posebnem pismu trdil, da ne gre za prepoved verskega obreda. 

Lesjak je le dve uri pred napovedano mašo sporočil vodstvu Kliničnega centra, da s prepovedjo maše ni nič narobe!

Na Materinski dan, 25. marca 2014, je Lesjak ob 17.37 uri poslal vodstvu Kliničnega centra elektronsko sporočilo, v katerem navaja, da »vodstvo UKC v dopisu tamkajšnji župniji ni problematiziralo verskega obreda.« To je trdil navkljub temu, da diretor UKC Vrhunc v dopisu izrecno zahteva preklic maše. S tem zapisom je Lesjak protizakonito prikrival dejstva in namerno zavajal državne organe. Prav tako je s to ugotovitvijo, ki jo je dve uri pred mašo posredoval Kliničnemu Centru, dejansko prižgal »zeleno luč« za kristjanofobno prepoved molitve za pokojne otroke. Namesto da bi varoval versko svobodo, jo je s svojim spornim delovanjem omejeval in celo omogočil. Če bi pravočasno opozoril vodstvo UKC na sporno prepoved, bi to lahko v zadnjem trenutku preklicalo svojo protiustavno odločitev.

Preberite si korespondenco med Gregorjem Lesjakom in vodstvom Kliničnega centra v Ljubljani, s katero je vodstvu UKC prižgal zeleno luč za protiustavno prepoved maše za nerojene otroke. Dokument dokazuje, da je Gregor Lesjak usmerjal aktivnosti ob prepovedi sv. maše!

Nestrpna politika ministra Uroša Grilca in Gregorja Lesjaka: registracija Zombijevske Cerkve in prepoved katoliškega verskega obreda!?

Direktor Urada za verske skupnosti od svojega imenovanja napoveduje nove odnose z verskimi skupnostmi. Očitno so to res novi odnosi. Namesto da bi skrbel za versko svobodo, se je očitno odločil za njeno sistematično kršenje. Nekaj dni prej – 20. marca 2014 – je registriral Zombijevsko Cerkev blaženega zvonjenja, parodijo na Katoliško Cerkev, nato pa usmerjal aktivnosti prepovedi katoliškega verskega obreda v Kliničnem centru v Ljubljani.

Nestrpna in izključevalna politika Gregorja Lesjaka, direktorja Urada za verske skupnosti je v nasprotju z vsemi dokumenti o spoštovanju in varovanju človekovih pravic. Minister Uroš Grilc in njegov direktor Gregor Lesjak bi morala zato čim prej odstopiti in prevzeti odgovornost za grobo kršenje verske svobode, ki je ena temeljnih človekovih pravic.

Novi dokumenti še sledijo…

Jonas L.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top