Kristjanofobija: Matija Grah, ali zakaj je potrebno še danes odpovedati časopis Delo!

Časopisna hiša Delo nadaljuje s svojo kristjanofobično politiko. Nedavni primer nestrpne politike urednikov Dela je prispevek novinarja Matija Graha, ki je bil konec julija zopet v svojem kristjanofobnem elementu.

V članku »Brez glave, neodgovorno« je novinar Matija Grah napisal članek z jasnim namenom – ustvarjati in širiti predsodke proti katoličanom in žaliti katoliške verske voditelje. Temu primeren je besednjak, ki ga uporablja:

  • "Cerkev svoj družbeni vpliv uporablja družbeno razdiralno, kakor pred zadnjimi volitvami."
  • "Z navodilom vernikom, kako naj glasujejo, je grobo poteptala njihovo politično avtonomijo." (čeprav tega ni nikoli naredila ter ni določila koga morajo voliti - vse to je konstrukt Graha)
  • "Nazorno je pokazala, kako lahkomiselno, brezglavo in neodgovorno ravna z družbeno močjo, ki jo poseduje."
  • "Sedanji (začasni) slovenski cerkveni vrh ni kos zahtevam časa."
  • "Težave, ki jih ima papež Frančišek imenovanjem novega nadškofa, morda izvirajo tudi iz specifično slovenskega katoliškega enoumja."
  • "V Sloveniji znotraj katoliškega kresanja mnenj tako rekoč ni."
  • "Tisti vedno isti, ki se oglašajo, bolj kot ne trobijo isti rog; redki drugačni glasovi so utišani; večina molči."

Mnogi so zaradi takšnega žaljivega pisanja svoje nestrinjanje že izrazili tako, da so prekinili naročnino na časopis Delo. Prav tako od politike zahtevajo, da državne ustanove čim prej ukinejo naročnino na Delo in denar raje namenijo za brezposelne in revne družine.

Martina Lor.

Kristjanofobične neresnice Matija Graha o slovenskih katoličanih!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top