Škandalozna kristjanofobija na nizozemski univerzi: Novi doktor se v doktorski nalogi ne sme zahvaliti Bogu!

Univerza v Wageningenu, ki je bila leta 2013 razglašena za najboljšo na Nizozemskem,  je zavrnila doktorsko delo študenta, ker je med zahvalami izrazil osebno zahvalo »Vsemogočnemu Bogu«. Univerza je zavzela stališče, da verske opredelitve v znanstvenih delih niso dovoljene in na tej podlagi zavrnila že natisnjeno doktorsko delo. Študent se mora sedaj odločiti med zahvalo Bogu in priznanim doktoratom.

Študent je pripravil doktorsko nalogo na področju vzreje domačih živali v zahvali pa zapisal: »Vsemogočni Bog, hvala ti! Zame je nekaj najlepšega, da me ljubiš in varuješ.« Simon Vink, tiskovni predstavnik univerze Wageningen, je sporno odločitev komentiral z besedami: »Na naši visoki šoli verska in politična stališča v znanstvenih delih niso dovoljena, razen če so tema raziskovanja.«

Kljub temu, da gre za kratenje svobode do veroizpovedi in osebnega prepričanja na univerzi, ki naj bi bila odprt prostor mišljenja, raziskovanja in delovanja, odgovorni vztrajajo na kristjanofobnem stališču: »S tako zahvalo doktorsko delo ne bo priznano!« (Povzeto po nemških Spieglu in Die Presse.)

Tudi ta primer kaže, kako se borbeni ateizem in kristjanofobija razraščata v vse pore evropske družbe in kako nasilna postajata. Kristjani in drugi verujoči so oz. postajajo v Evropi drugorazredni državljani, ki so jim kratene najbolj osnovne človekove pravice. Liberalizem v Evropi velja za vse, razen za verujoče.

Molimo, da bi se preganjalci spreobrnili.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top