Kristjanofobija na RTVSLO: Let 3: Nekaj nam je uspelo - cerkva v Sloveniji je vedno manj

RTVSLO se kaže kot čedalje bolj kristjanofoben medij. Dne 11.2.2014 so na svojih spletnih straneh objavili intervju z dvema hrvaškima glasbenikoma, ki odkrito širita sovražnost do katoličanov in Katoliške Cerkve. Žalostno je, da dva glasbenika širita mržnjo do katoličanov in Katoliške Cerkve, da pa tako delovanje podpira državna televizija je škandal evropskih razsežnosti. Objava tako sovražnega intervjuja in celo naslova članka, ki poveličuje t.i. "versko čiščenje" je sramota ne le za Slovenijo, temveč za za ves civilizirani svet.

Gre za nedopustno hujskanje nestrpnosti do kristjanov na račun vseh davkoplačevalcev. Res je neverjetno, da morajo kristjani obvezno plačevati, da se jih žali, blati in husjka proti njim!

Vabimo vas, da odgovornim na RTVSLO pišete pismo in jim poveste, da so takšne objave krivične, žaljive in nedopustne. Pismo pošljite na naslednje naslove: 

pr@rtvslo.si, varuh@rtvslo.si,

Med drugim je v neprimernem članku zapisano:
"Pred leti ste razmišljali o selitvi v Slovenijo, vendar zahtevali prepoved delovanja Katoliške cerkve. Kako danes gledate na to vašo namero?
Mrle: Ne, da prepovedo delovanje Katoliške cerkve, ampak da prepovemo delo v nedeljo. Za začetek, da ne delajo vsi apostoli, ampak samo šest. In da ne delajo s polno močjo. Z zmanjševanjem interesa pa bi posledično prišlo do konca delovanja.

Še stojite za to pobudo?
Mrle: Še naprej si za to prizadevamo. Nekaj nam je uspelo - cerkva je v Sloveniji vedno manj, vse več se jih zapira. Naša želja je imela nekaj učinka.

Morala bi preveriti vašo trditev, ampak če bi to poskusili narediti na Hrvaškem ...
Prlja: To bi bilo še bolj potrebno, ampak gre za podobno zgodbo kot s politiko. Cerkev se je skozi leta spremenila in ne služi več svojemu namenu. Tu vidimo prostor za reformacije."

Celoten prispevek na RTVSLO, ki sicer ni vreden branja, si lahko preberete tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top