Kristjanofobija: Odpovejte časopis Večer, ki javno poziva k protiustavni prepovedi krsta otrok!

Časopis Večer je na svoji spletni strani objavil javni poziv kristjanofobične organizacije »Koalicija za ločitev cerkve o države«, ki je uperjena proti katoličanom. V ta namen svojim bralcem ponujajo celo neposredno povezavo do te nestrpne peticije.

Prepoved krsta je protiustavno dejanje, saj krši pravico staršev do vzgoje svojih otrok!

Zbiranje podpisov za prepoved krsta je del nestrpnega govora, ki ga omenjena organizacija širi proti evangeličanski, katoliški in pravoslavni skupnosti. Cilj omenjene akcije je demonizirati vse starše, ki so dali krstiti svoje otroke. V pluralni in demokratični družbi so v imenu svobode izražanja legalni tudi takšni »nekulturni izpadi«, problem pa nastopi, ko se k akciji pridruži časopis Večer, ki je od leta 2003 prejel za več kot 8.051.101,72 EUR davkoplačevalskega denarja. To pomeni, da takšne pobude za protiustavno prepoved krsta otrok financira celo država, ki bi morala biti nevtralna.

Državne ustanove naj prekinejo naročnine na kristjanofobični časopis Večer!

Po internih podatkih državne ustanove na mesec za naročnino časopisa večer plačajo fantastičnih 47.000,00 EUR davkoplačevalskega denarja. Ali z drugimi besedami – v času krize sponzorirajo nestrpnost in sovraštvo do kristjanov v Sloveniji. Vse politične stranke zato pozivamo, naj čim prej odpovejo časopis Večer in prenehajo s spodbujanjem predsodkov, nestrpnosti in negativne stereotipizacije kristjanov v Sloveniji. Prav tako pa spodbujamo bralce, da prenehajo kupovati Večer in v njem več ne oglašujejo. Vnaprej najlepša hvala.

Zavod KUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top