Kristjanofobija: Ranka Ivelja - najboljši razlog, da državne ustanove končno odpovejo časopis Dnevnik!

Ranka Ivelja je pred  nekaj dnevi še enkrat javno priznala svojo obsesijo s katoliškimi škofi. V uredništvu časopisa Dnevnik je njena naloga, da skrbi za terminsko usklajeno »pravilno« t.j. kristjanofobično poročanje o katoličanih in škofih. Vse z namenom, da se katoličane stalno in v primernih časovnih intervalih javno škandalizira, zasmehuje in stigmatizira.

Kot očitno trajna predsednica t. i. novinarskega častnega razsodišča, se je v zgodovino slovenske kristjanofobije zapisala kot tista, ki je na montiranem procesu obsodila kolegico Barbaro Kastelec zgolj za to, ker ni hotela slepo verjeti v radikalno teorijo spola, ki ne priznava, da obstaja naraven ženski in moški spol ter ne priznava pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka.

Nadalje je razglasila blaženega Lojzeta Grozdeta za fašista in iznašla besedo »katoliban«  - to je Iveljina psovka, s katero je zmerjala verne katoličane in za katero se javno do danes ni opravičila. V nedavnem prispevku v časopisu Dnevnik pa se je samooklicala celo za »cerkveno sodnico«!

»Cerkvena inkvizitorka« Ranka Ivelja si po novem hoče prilastiti pravico, da sama toži, sodi in obsoja katoliške škofe!?

Ivelja je v soboto 6.9.2014  v časopisu Dnevnik ponovno napadla katoliško skupnost ter objavila prispevek s pompoznim naslovom »Stres in Turnšek ob škofovsko palico.« Ob tem je "ekskluzivno razkrila", da oba upokojena nadškofa, ki sta bila po mnenju številnih vernikov po krivici odstavljena,  lahko »nosita samo škofovski prstan.« To sicer ni nobena ekskluzivna novica, saj je že več kot mesec dni znano, da sta se oba nadškofa po enem letu umika iz javnosti vrnila v Slovenijo s statusom upokojenih nadškofov in kjer bosta po svojih močeh pomagala lokalni Cerkvi. Ranka Ivelja je to dejstvo "pospremila" tudi z njeno obsodbo, da sta oba nadškofa »soodgovorna« za nesrečo v Nadškofiji Maribor ter pompozno pavšalno ugotovitvijo,  da sta sedaj »kaznovana« – čeprav jima ni bilo niti pred cerkvenimi niti pred civilnimi sodišči dokazana kakršnakoli krivda oz. izrečena kazen. Ranka Ivelja kot predsednica t.i. novinarskega častnega razsodišča si ni prilastila samo statusa novinarske, temveč tudi »cerkvene inkvizitorke«. Zato je upravičeno pričakovati, da bo v eni izmed prihodnjih številk Dnevnika javno pokazala dokumente o sodnih postopkih - najsi bodi v Cerkvi ali pa pred civilnimi sodišči - kjer sta bila nadškofa Turnšek in Stres »pravnomočno obsojena«, razglašena za »soodgovorna« in »kaznovana« zaradi finančnega zloma Nadškofije Maribor.

Tega Ivelja seveda ne bo naredila, ker takšnih sodb ni.

Zakaj se Ranka Ivelja naslaja nad nesrečo štajerskih katoličanov?

Očitno je, da ima Ivelja »partijsko nalogo«, da spremlja notranje razmere v slovenski Cerkvi. V zadnjih letih je njena naloga soustvarjanje in utrjevanja mitov o t. i. mariborski finančni aferi, v kateri je finančno obubožala Nadškofija Maribor in s tem celotna katoliška skupnost na Štajerskem. Razlogi za njeno kontroverzno delovanje so lahko naslednji:
- Zlorabiti mariborsko finančno nesrečo za utrjevanje mita o domnevno pohlepni Cerkvi.
- Krivična kolektivizacija krivde in okrivdenje vseh vernikov in duhovnikov za nastale finančne razmere, čeprav jih 99,9% ni imelo nobenega vpliva na poslovanje nadškofije Maribor.
- S potenciranim in pogosto enostranskim prikazov posameznih dokumentov in dogodkov, na vsak način oblikovati negativno javno samopodobo katoličanov.
- Z enostranskim in neresničnim medijskim poročanjem narediti vse za to, da predvsem mladi katoličani ne bi mogli biti ponosni na svojo Cerkev.
- S svojim pristranskim in tendencioznim pisanjem spodbujati razkristjanjevanje in ateizacijo slovenske družbe.
- V Cerkvi umetno soustvarjati spore in spodbujati nastanek t. i." pravičniških frakcij", v prvi vrsti lojalnih medijem, ki bi delale razdore, iskale grešne kozle, napadale škofe in duhovnike ter od znotraj slabile katoliško skupnost.

Ranka Ivelja – najboljši razlog, da državne ustanove končno odpovejo časopis Dnevnik!

Zaradi pisanja Ranke Ivelja in spornega delovanja časopisa Dnevnik, in največjega lastnika tajkuna Bojana Petana, ki je v bankah naredil vsaj 150 milijonsko luknjo, vedno več ljudi z odpovedjo naročnine odreka finančno podporo nestrpni politiki omenjene medijske hiše. V zadnjem času se je naklada prodanih izvodov časopisa Dnevnik na veliko srečo zmanjšala že za več kot četrtino. Z odgovorno odpovedjo naročnine lahko državljanke in državljani ta trend še spodbudijo. Z vsakim evrom, ki ga podarijo Dnevniku, državljani financirajo še en nov napad Ranka Ivelja in njenih učenk in učencev na katoličane, zagovornike človekovih pravic otrok in vrednote družine. Zato bodite "hitri in drzni" ter pokličite prijatelje in znance in jim za odpoved Dnevnika iskreno čestitajte! Čas je, da končno izrazimo priznanje vsem, ki so zaradi Ranke Ivelja in tajkuna Bojana Petana odpovedali časopis Dnevnik! Obenem pa izrazite podporo vsem, ki se zavzemajo za demokracijo in človekove pravice ter si prizadevajo, da naj vse državne ustanove ukinejo naročnino na časopis Dnevnik ter s prihranjenim davkoplačevalskim denarjem pomagajo najbolj pomoči potrebnim.

Več:

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top