Kristjanofobija: Župan Zoran Janković krši človekove pravice in spodbuja nestrpnost do kristjanov v Sloveniji!?

V javnosti odmeva nov napad na kristjane v Sloveniji, ki ga je tokrat zrežirala Mestna občina Ljubljana pod vodstovm Zorana Jankovića v sodelovanju z ekstremistično skupino t.i. borbenega ateizma »Koalicija za ločitev države in cerkve«.

S torkom 22. aprila 2014 je Mestna občina Ljubljana izdala škandalozno dovoljenje za stojnico, na kateri ekstremistična skupina borbenih ateistov ščuva proti kristjanom v Sloveniji. Na stojnicah z dovoljenjem Mestne občine Ljubljana zbirajo podpise za odvzem temeljne človekove pravice, da starši lahko dajo krstiti svoje otroke. Mestna občina Ljubljana - pod pretvezo svobode govora - očitno odreka evangeličanom, katoličanom in pravoslavnim vernikom pravico, da krstijo svoje otroke. Ob tem je potrebno opozoriti, da se val kristjanofobne nestrpnosti, ki jo spodbuja javni sektor, očitno nezadržno širi. Naj spomnimo samo na nedavno prepoved maše za nerojene otroke v ljubljanskem Kliničnem centru.

Mestna občina krši slovensko ustavo in spodbuja odrekanje človekovih pravic!

Škandalozna odločitev mestne občine, da izda dovoljenje za zbiranje podpisov na javnih mestnih površinah, kaže na občinsko spodbujanje kršenja človekovih pravic ter spodbujanja verske nestrpnosti. Izdaja dovoljenja za kristjanofobično zbiranja podpisov neposredno krši:

- 41. člen Ustave RS, ki staršem zagotavlja, da svoje otroke vzgajajo v skladu s svojim verskim in moralnim prepričanjem.

- 63. člen Ustave RS, ki pravi, da je protiustavno vsakršno spodbujanje k verski neenakopravnosti ter razpihovanju verskega sovraštva in nestrpnosti.

Očitna Jankovičeva podpora in izdaja dovoljenja društvu, ki se zavzema za kršenje ustavnih in človekovih pravic, je neprimerna za vsako demokratično in pluralno družbo in pomeni tudi kaznivo dejanje.

Od župana Zorana Jankovića zato pričakujemo, da prekliče dovoljenje za zbiranje podpisov proti krstu otrok, saj bomo sicer prisiljeni proti Mestni občini Ljubljana in županu uporabiti vsa pravna in zakonita civilnodružbena sredstva za zavarovanje temeljnih ustavnih in človeških pravic v Sloveniji.

Zavod za družino in kulturo življenja

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top