Malta: Papež Frančišek je šokiran zaradi predloga legalizacije homoseksualnih porok

Večina svetovnih medijev papeža Frančiška upravičeno prikazuje kot iskrenega in najbolj odločnega borca za mir, pravico in pravice revnejših ljudi. Obenem pa večina medijev "pozablja", da je papež Frančišek velik borec za vrednoto družine in pravico otrok do očeta in matere. Družinske organizacije na Malti se te dni soočajo s poskusom radikalnih homoseksualnih in protidružinskih organizacij, da legalizirajo homoseksualne poroke in posvojitve otrok v takšne skupnosti. Papež Frančišek se je na to že odločno odzval.

Charles Scicluna, malteški škof, je 12. decembra 2013 obiskal Vatikan in o teh namerah malteške vlade obvestil papeža Frančiška. Za časopis Sunday Times of Malta je Charles Scicluna dejal, da je bil ob tej informaciji papež Frančišek šokiran in da je malteškim kristjanom naročil, naj se zoperstavijo t.i. ideologiji spola. Prav tako je papež Frančišek dejal, da se morajo škofje javno zavzeti za družino in pravice otrok.

Navkljub javnim medijem, ki pogostokrat zamolčijo stališča papeža Frančiška na temo družine in radikalne homoseksualne ideologije, ki ne priznava obstoja ženskega in moškega spola ter materinske in očetovske vloge pri vzgoji in razvoju otroka, je splošno znano dejstvo, da je papež Frančišek že kot nadškof  v Buenos Airesu v Argentini, odločno nastopil proti poskusom legalizacije homoseksualnih porok in posvojitvam otrok v homoseksualne skupnosti. Tamkajšnje kristjane je zato pozival, da se uprejo redefiniciji zakonske zveze in zaščitijo pravice otrok.

Več:

Lifesitenews.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top