Hvalnica: Mama je več kot angel

"Najpomembnejša oseba na svetu je mama. Ona se ne more hvaliti, da je zgradila Notredamsko katedralo. Tega ji ni treba. Ustvarila je nekaj veliko bolj veličastnega od vsake katedrale - bivališče za nesmrtno dušo, popolnost drobnega otroškega telesa. Še angeli niso bili blagoslovljeni s tako milostjo. Ne morejo biti vključeni v stvaritveni čudež Boga, da bi pripeljali v nebesa nove svetnike. To zmore samo človeška mati. Matere so bližje Bogu stvarniku kot katerokoli človeško bitje. Bog združi svoje moči z materami pri tem dejanju stvarjenja. Kaj na Božji zemlji je bolj sijajnega kot to: biti mama?"

Joszef Mindszenty (1892 - 1975), madžarski kardinal, kandidat za blaženega

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top