Ministrica še ni vrnila koroških dečkov! Javno sprašujemo, kdaj bo to storila!

Ministrica se oklepa položaja na račun usode nemočnih otrok!

Po razsodbi vrhovnega  sodišča so vse odločbe CSD, socialne inšpekcije in ministristva nezakonite, zato bi morala ministrica nemudoma poskrbeti, da bi se vzpostavilo prvotno stanje in bi se otroka vrnilo babici in dedku. Ministrica pa se še naprej izgovarja, da sodba Vrhovnega sodišča ne spremeni ničesar  in da njen odstop ne bi  spremenil usode koroških dečkov.

Anja Kopač Mrak kaže popolno nerazumevanje koristi otrok in nespoštovanje Konvencije o otrokovih pravicah do nepretrgane vzgoje ter namerno postavlja konflikt med interese otrok in starih staršev. Odvetnik babice in dedka, Velimir Cugmas, je jasno povedal, da so pravice otrok do nepretrgane vzgoje v skladu z željami babice in dedka do družinskega življenja z vnučkoma. S konvencijami, katerih podpisnica je tudi Slovenija in Slovensko Ustavo bi morala biti seznanjena tudi ministrica. Njene izjave v Gibanju za otroke in družine razumemo kot izmikanje odgovornosti za takojšnjo vrnitev otrok in nadaljnje poskuse reševanje svoje kariere na račun trpljenja nedolžnih otrok.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top