Molimo in odpustimo Matiju Grahu in Marjanu Smrketu za njuno utrjevanje predsodkov proti kristjanom!

Uredništvo Dela je v ponedeljek pred Marijinim Vnebovzetjem namenilo dve strani časopisa za ponovno širjenje prirejenih (ne)resnic in utrjevanje predsodkov proti kristjanom v Sloveniji. Tokrat sta novinar Matija Grah in sociolog dr. Marjan Smrke svoje delovanje usmerila zoper katoličane in finančno zgodbo v Mariboru.

Ali je nesreča za katoličane v Mariboru res lahko vir naslade za Graha in Smrketa?

V prispevku sta izražala svoje naslajanje nad nesrečo mariborske nadškofije ter ob tem ponovno blatila slovensko Cerkev, posredno žalila verske predstavnike in posledično zasmehovala vse kristjane. Namen njunega prispevka je bil trojen – prebujati negativna verska čustva pred praznikom Marijinega Vnebovzetja, ustvarjati domnevno nezaupanje v Katoliško Cerkev ter kolektivizirati krivdo za mariborsko polomijo na vse duhovnike in vernike.

V miru jima odpustimo in molimo za spreobrnjenje Matija Graha in Marjana Smrketa!

Za kristjanofobe je splošno znano, da ima njihova nestrpnost do krščanstva globje osebnostne razloge, ki so najpogosteje duhovne narave. Zato je mogoče omenjeni prispevek objavljen v časopisu Delo (11.8.2014), razumeti ne samo kot dejanje širjenja predsodkov, temveč kot iskren izraz njune bolečine in duhovnega iskanja. Zato vse bralce pozivamo k odpuščanju za njuna dejanja kristjanofobije in molitvi za Matija Graha in Marjana Smrketa. Želimo si, da bi v svojem življenju čim prej odkrila Boga in s svojimi besedami širila mir, spoštovanje in ljubezen. Takšne molitve in želje so namreč v skladu z Jezusom, ki nam iz srca pravi: »Ljubíte svoje sovražnike, delajte dobro tistim, ki vas sovražijo.«

Marija L.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top