Nadškof Zore gost 5. Krekovega večera v Selcih

V nedeljo, 21. maja 2017, ob 19. uri vabljeni na 5. Krekov večer, ki bo v župnijski cerkvi v Selcih. Gost večera je predsednik častnega odbora Krekovega leta nadškof msgr. Stanislav Zore.

Peti Krekov je posvečen Kreku kot duhovniku, saj je bilo to njegovo osnovno poslanstvo – predanost Bogu v ljubezni do bližnjega, do vseh: kmetov, delavcev, mladine, študentov,...

Kreka kot duhovnika bomo prikazali v molitvi, petju in 

Program:

Pete večernice 6. velikonočne nedelje vodita: p.Stane OFMCap Bešter in oktet Oremus.

V drugem delu večernega programa sledijo koncert okteta Oremus z vmesnimi odlomki o življenju in deku dr. Kreka kot duhovniku ter misli o duhovništvu včeraj, danes, jutri. Poleg okteta Oremus nastopa še osem redovnic in osem duhovnikov, ki izhajajo iz selške župnije.

Kulturno društvo dr. Janez Evangelist Krek Selca

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top