Nadškof Zore: Ne verjeti vsega, kar poročajo mediji

"Če boste v medijih o sinodi, papežu slišali karkoli, kar nasprotuje nauku Katoliške Cerkve, ne verjemite!" Tako je nadškof Stanislav Zore pri Sv. maši pred začetkom sinode o družini, 27. 9. pri Sv, Jožefu v Ljubljani, opozoril na številna medijska zavajanja, ki se v zvezi s papežem Frančiškom in sinodo o družini pojavljajo v največjih svetovnih in slovenskih medijih.

Ob tem je spomnil na primer zavajajočega in neresničnega poročanja Edvarda Žitnika v Odmevih RTV SLO o tem, kaj naj bi papež povedal ameriškim škofom.

Nadškof Zore je v pridigi predstavil pravi namen sinode: »Da bodo možje in žene z veseljem možje in žene, da bodo ponosni na to, da so kot moški in ženska sklenili zvezo med seboj in si obljubili ljubezen, zvestobo in spoštovanje vse dni svojega življenja. Da bodo otroci božji blagoslov in da bi stari ljudje, ta modrost človeštva, kot jim pravi papež Frančišek, imeli mesto med nami, bili cenjeni in spoštovani.«

Sinoda hoče tudi pomagati mladim, da bodo "z veseljem sklepali zvezo svetega zakona, da bodo začutili, kakšen blagoslov je zakrament in kaj pomeni, če Bog blagoslovi tvojo obljubo, če Bog bedi nad obljubo in te podpira takrat, ko postane težko držati obljubo. Obljube so za težke čase, obljube niso za takrat, kadar je življenje kot pesem. Obljube so za takrat, ko je težko, takrat pomagajo ostati zvest tvoji besedi in zvest tvoji prvotni ljubezni. In Bog blagoslavlja to obljubo, to zvestobo. Zato hoče sinoda pomagati mladim ljudem, da bi začeli ceniti ta božji blagoslov, se ga veseliti in ga sprejemati v svoje življenje."

Nadškof se je zbranim zahvalil za vse, kar naredijo za to, da bi vrednota družine ostala vrednota. Prosil je za nenehno in vztrajno molitev ter pričevanje.

Delno povzeto po druzina.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top