Ganljiv nagovor Urške Bačovnik Janša

Dragi Janez,

Črtomir je bil star ravno nekaj dni, ko se je začel cirkus na sodišču.Tri leta po izbruhu afere, tri leta po tem, ko si, Janez, postal tarča še enemu izjemnemu blatenju in sramotenju za vsako priložnost.

Kot bi se dogovorili z mano, kdaj naj rodim.  Ukraden je bil skoraj ves naš prosti čas, vsi ponedeljki, številni vikendi…

Pred desetimi meseci se je rodil Jakob in nekdo se je spomnil, da bi bil po dveh letih ravno pravi čas, da bi te sodišče lahko obsodilo.  In so te, tik preden je Jakob prišel na svet.  Da se ne bi slučajno veselil novega življenja… Bolje, da si ranjena žival. Naključja kot v pravljicah.

Skoraj 10 let je, kar naju je povezala ljubezen in v vsem tem času sem se od tebe ogromno naučila. Tudi to, da do sedaj nisem srečala bolj iskrenega, skromnega in poštenega človeka, kljub mnogim talentom in izkušnjam, ki bi te lahko naredili oholega.  Če kdo danes povsem zagotovo ve, da se ti dogaja neizmerna krivica, in to ne prvič v življenju,  sem to jaz. Tudi zato, ker skoraj ni minil dan v teh šestih  letih od izbruha afere, da se ne bi o njej tako ali drugače pogovarjala. Najino skupno pot je kruto  zaznamovala.

Človek v življenju dela napake, zato bi mirno sprejela tvoj odhod v zapor, če bi bila to kazen za dejanje, ki si ga storil in priložnost za obžalovanje. Vem, da bi tudi ti kazen brez besed ponižno sprejel.

Nikoli pa ne bom sprejela te sramotne, primitivne, žaljive, predvsem pa krivične  obsodbe.
Jakob in Črtomir ne smeta spoznavati tega sveta  brez tebe. Nihče nima pravice, da jima s prevaro in lažjo jemlje očeta.  Zato bomo naredili vse, kar je v naši moči,  da bomo dneve in noči kmalu spet preživljali skupaj. Lahko te fizično ločijo od nas, ne morejo pa zapreti naše ljubezni in ne morejo ubiti resnice. Nikoli.

Ko sem danes uspavala najina sinova, sem razmišljala, kdaj boš to spet storil ti. Janez, zelo kmalu, pravi srce.

Radi te imamo,
Jakob, Črtomir, Nika, Žan in Urška

Hvala vsem, ki nam stojite ob strani.

Podpišite odprto pismo podpore Urški Bačovnik Janša! 
4.000 ljudi je na Dobu izkazalo spoštovanje Janezu Janši in njegovi družini

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top