• Lepi Matej ima grde navade.

Nova nestrpnost Mateja Sukiča: Ali Koalicija Za otroke gre! ne sme več obveščati medijev?

“Prosim vas, da me izvzamete iz adreme vaše koalicije in da mi v prihodnje ne pošiljate več sporočil.” Tako se je Matej Sukič, odgovorni urednik koprske RTV Slovenija odzval na vabilo Koalicije “Za otroke gre!” na predstavitev novega zakona za ureditev položaja istospolnih razmerij.

Matej Sukič je znan po svoji nestrpnosti do vseh, ki ne razmišljajo natančno tako, kot razmišlja on. Že oktobra je predstavnike Koalicije "Za otroke gre!" javno zmerjal.

Ko je kot odgovorni urednik prejel vabilo  na predstavitev nove zakonske ureditve istospolnih parov, je zahteval, naj mu vabil ne pošiljajo več oziroma z drugimi besedami – da ne želi biti informiran.

Od: Sukic Matej
Datum: 20. januar 2016 08:27
Zadeva: RE: Koalicija »Za otroke gre!« pripravila predlog Zakona o ureditvi položaja istospolnih partnerskih skupnosti
Za: Za otroke gre

 

Pozdravljeni,

prosim vas, da me izvzamete iz adreme vaše koalicije in da mi v prihodnje ne pošiljate več sporočil.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
ms

 

Matej Sukič, univ. dipl. ekon.
Odgovorni urednik / Chief Editor
UPE Regionalni televizijski program
Regionalni RTV center Koper – Capodistria
mail: matej.sukic@rtvslo.si

tel: +386 51 662 964, +386 40 573 322

Metka Zevnik in Aleš Primc sta Mateju Sukiču poslala odgovor. V prvi vrsti sta ga opozorila, da je odgovorni urednik nacionalnega medija, ki ga financiramo vsi: “Obžalujemo, da vas naše kulturne in argumentirane izjave za javnost očitno zelo vznemirjajo. Obveščamo vas, da naših izjav za javnost ne pošiljamo vam osebno, ampak Mateju Sukiču, odgovornemu uredniku Regionalnega RTV centra Koper – Capodistria. Zato bomo to delali tudi v bodoče, dokler boste na tej funkciji in dokler bodo vas, vaš računalnik in vaš službeni elektronski naslov plačevali obvezni plačevalci RTV-prispevka.”

V Koaliciji "Za otroke gre!" napovedujejo, da bodo v prihodnjih dneh začeli javno razpravo o medijskem razpihovanju nestrpnosti proti zagovornikom človekovih pravic družin in otrok v Sloveniji. To nevarno početje namreč dobiva zaskrbljujoče razsežnosti.

O tem je že pisala tudi NOVA24TV.SI.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top