Neutemeljen protest NSi

Na članek »Zakaj so v NSi in Združeni levici proti pravici do pokopa umrlih nerojenih otrok!«, objavljenem na 24kul.si, so se odzvali v stranki NSi. Trdijo, da podpirajo pokop umrlih nerojenih otrok. Hkrati poudarjajo, da spoštujejo človeka od spočetja do naravne smrti. Žal so svojim glasovanjem v DZ ta stališča poteptali.

V NSi, kot parlamentarni stranki, so 20. 9. naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da ne bil sprejet zgodovinski zakon, ki priznava pravico do pokopa in s tem človeško dostojanstvo nerojenemu otroku. Zahvaljujoč veliki večini, 56 poslankam in poslancem, jim načrt ni uspel.

Zakonsko spoštovanje človeškega dostojanstva nerojenih otrok je v Sloveniji dolga desetletja poteptano. Z zakonom, proti kateremu je glasovala NSi, se do neke mere popravlja v nebo vpijoča krivica do nerojenih otrok. Seveda ne v celoti, veliko dela nas še čaka, a storjen je pomemben prvi korak, na katerega je Slovenija čakala desetletja.

Izgovarjanje NSi, zakaj niso podprli zakona, je žalostno. Za njih je pri tem zakonu najpomembnejše, kdo bo opravljal prevoz pokojnika ter možnost, da pokojnik leži doma, kar je po starem zakonu možno v zelo redkih primerih, (vendar je ukinitev te možnosti nerazumna in bo to potrebno v najkrašem času popraviti). Uveljavitev temeljne pravice do pokopa umrlega nerojenega otroka pa za NSi ni toliko pomembna, da bi zakon podprli! S pravico do pokopa je nerojenemu otroku po sprejetem zakonu pripoznano človeško dostojanstvo!, ki ga ima po naravi, v Sloveniji pa se ga že več kot 65 let grobo tepta.

24kul.si je portal, ki se dosledno že 7 let zavzema za pravice nerojenih otrok. Pohvalimo tiste, ki delajo za te cilje, ne glede na politično pripadnost, ter opozarjamo na tiste, ki delajo proti pravicam nerojenih otrok. Ustrahovanja in nestrpni odzivi nas od te usmeritve ne bodo odvrnili. V tem primeru je žal potrebno poročati, da je NSi na čelu s predsednico Ljudmilo Novak, glasovala proti pravicam nerojenih otrok. 

Ne množica besed in izgovori. Dejanja govore!

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top