Vladni poslanci izvajali psihično nasilje nad Francijem Donkom med obravnavo Zakona o preprečevanju nasilja!

Franciju Donku so Jani Moderndorfer, Alenka Bratušek, Erika Dekleva, Janja Sluga, Mitja Blažič in Katja Zabukovec Kerin med nastopom v Državnem zboru segali v besedo, ga grobo in nestrpno žalili in pozivali predsednika Odbora za delo družino, soc.zadeve in invalide, naj ga odstrani s seje.

Razlog?  Franci Donko je v skladu s povabilom parlamentarnega odbora mirno in dostojanstveno izrazil mnenje Gibanja za otroke in družine.si o ukinitvi pravice otrokove pravice do dela v družini, ki je ena temeljnih vzgojnih popotnic v življenje. Povedal je tudi, da se Gibanje za otroke in družine ne strinja s predlogom ministrstva Anje Kopač Mrak, saj je mogoče kot nasilje po novem razumeti tudi povsem običajne vzgojne načine, npr.zahtevo staršev, da otrok prihaja zvečer pravočasno domov, ali da pomaga pri domačih opravilih. S tako ohlapno definicijo nasilja, zakon omogoča prekomerno poseganje države in njenih socialnih služb v družine.  Med njegovim strokovnim nastopom so nekateri koalicijski poslanci izgubili živce in ga začeli žaliti in zmerjati ter mu jemati strokovno integriteto, čeprav nihče od njih nima za seboj niti enega samega dneva dela na centru za socialno delo, Franci Donko pa je na CSD na izpostavljenih delovnih mestih z najzahtevnejšimi nalogami pomoči ljudem neprekinjeno delal šest let!

Na psihično nasilje izvedeno nad Francijem Donkom se je odzval tudi Aleš Primc, predsednik Gibanja za otroke in družine.si. Med drugim je dejal: "Zgrožen sem nad čedalje večjo nestrpnostjo in agresivnostjo nekaterih vladnih poslank in poslancev. Parlament v tem mandatu čedalje bolj postaja ujetnik nasilne skupine razvajenih samovšečnežev, nepripravljenih na kakršenkoli dialog, ki mislijo, da lahko delajo, kar hočejo. Pod vodstvom predsednika Državnega zbora, za katerega je naravno pravo več kot 100.000 pobitih otrok, žensk in moških, ki ležijo razmetani v gozdovih, jamah in jarkih, verjetno kaj drugega ni pričakovati."

Vladni poslanci so zlonamerno podtikali gostu, predsednik odbora Uroš Prikl branil nekulturne poslance

Predsednik odbora, Uroš Prikl je v začetku sicer opozoril poslance ter zahteval mir v dvorani, ob nadaljnjih besednih napadih, poskusih prekinjanja in smešenja gosta, Francija Donka, pa se ni več odzival. 

Uroša Prikla očitno ne moti samovoljno in poniževalno vedenje poslancev, kljub temu, da ga je Franci Donko večkrat prosil, naj ga zaščiti pred napadanjem poslancev ter gostov, Mitje Blažiča in Katje Zabukovec Kerin. Prosil ga je, naj mu dovoli, da se odzove na podtikanja Mitje Blažiča in Erike Dekleva, ki sta svoj čas razpravljanja raje porabila za zlivanje žolča po Franciju Donku, namesto da bi podala kakršen koristen predlog vladi, da bi zakon izboljšala.

Uroš Prikl ni zmogel toliko demokratičnosti, da bi gosta ubranil pred napadalnimi poslanci, poslankami in gostoma, ampak je raje pustil, da so sejo namesto njega vodili najbolj nekulturni in nestrpni navzoči na seji.

V Gibanju za otroke in družine se zavzemajo za otrokom, staršem in starim staršem bolj prijazno družbo, takšno, ki je ministrica Anja Kopač Mrak ne bo vsak mesec strašila z novimi in novimi proti družinskimi zakoni, ampak bo spodbujala varno in ljubečo povezanost med otroki,starši in starimi starši.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top