Odgovor Angelce Likovič na besne napade: Za tem še vedno stojim!

Pogumna Angelca Likovič, ena najbolj znanih in spoštovanih Slovenk, je bila po oddaji Tarča, 13,10., tarča silovitih napadov marksističnih feministk, homo-lezbičnih-bi-trans-queer seksualnih aktivistov ter pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok. Gospa Angelca je ves nesramen gnev mirno in dostojanstveno prenašala. Ker napadi tudi po 14 dneh ne pojenjajo, se je odločna borka za človekove pravice nerojenih otrok oglasila z javnim pismom, ki ga v celoti objavljamo:

"Zakaj toliko razburjenja?!

Kar nekaj časa je minilo od tiste tako pomembne Tarče, v kateri sem sodelovala tudi jaz. Kaj tako bogokletnega sem rekla, da se je morala dvigniti cela TV z varuhom o gledalčevih pravic na čelu. Imeli so posebni sestanek, kjer so ugotavljali, da se je zgodilo nekaj nedopustnega, da je Likovičev imela sovražni govor, da ne bi smela in tudi v bodoče ne sme nikoli več nastopati na TV. Voditeljica tarče gospa Vido Petrovčič so obsojali, da ni znala mene utišati. Vida Petrovčič je zelo korektno vodila oddajo. Oddaja ni bila uravnotežena, saj smo nastopili 4 proti 2, pa še dva s posnetki ter ena na naši strani, torej 6 proti 3. Pa saj ste imeli vendar veliko premoč! A moje izjave, ki so bile zelo jasne, za katerimi še vedno stojim, so bile, da se zavzemam za življenje. Po mojem globokem prepričanju je, da imajo tudi nerojeni otroci pravico do življenja, a ker se sami ne morejo braniti, se zanje borimo mnogi v naši Sloveniji. Vedno sem se zavzemala za otroke in družine in tudi danes trdim, da država mnogo premalo naredi v pomoč družinam. Narod, ki ne poskrbi za svoje potomstvo (razmnoževanje) bo v bodočnosti propadel. Vsem nosečim ženska, ki so v stiski pa je naša dolžnost, da jim priskočimo na pomoč, da bodo rodile in častno opravile materinsko poslanstvo. Preko 550 družin pri nas čaka na posvojitev, tudi njim je potrebno pomagati. Ves prah se je vnel, ko sem izjavila, da podpiram, da tudi posiljena ženska rodi. Za tem še vedno stojim, predvsem tem moramo pomagati! Ko bodo spremljale odraščanje tega otroka, ki se prav nič ne razlikuje od otrok ostalih mater, bodo ugotavljale, da je bila njihova odločitev pravilna, da niso končale življenja nerojenemu otroku. Na srečo je takih primerov pri nas malo, jaz ne poznam nobenega. Noben ne govori o ženskah, ki končajo življenje nerojenemu otroku, kakšne travme doživljajo pozneje, ko se jim oglaša vest, koliko je zato samomorov, koliko jih pozneje ne more imeti otrok... Zelo grdo so me napadli nekateri mediji, tudi urednica One gospa Sabina Obolnar. Njo predvsem moti, da se ni javnost in mediji še bolj spravila name, ki me je potrebno povsem odstraniti od javnega nastopanja.

Pa kje živijo vsi ti ljudje, ki me napadajo? Morda še vedno v bivšem sistemu, kjer so lahko govorili le eni, ti časi so naša preteklost in se na srečo ne bodo nikoli več vrnili. 25 let živimo v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mnenja. Vesela pa sem, da me prav v tem času kliče zelo veliko ljudi, ki me v celoti podpira, pa ne le z desne politične opcije, tudi z leve, saj imamo tudi tam pametne ljudi, ki vedo kaj je demokracija. Javno sta se oglasili tudi zelo znani pravnici, pa nekdo celo iz Bruslja, tudi iz RTV, ki so javno povedali, da to ni noben sovraži govor in da ima vsak pravico povedati svoje mnenje.

Vsem tistim, ki ste  zakurili zelo močno baklo proti meni, sporočam, da je vam ogenj kmalu ugasnil in da ste v manjšini. Verjetno vam je že žal, da ste se tako grdo spotaknili ob mene, priznati boste morali svoj poraz. Ugotavljam pa, da sem resnično zelo znana po vsej Sloveniji z mojim prizadevanjem za naše otroke in družine, zato je pozitivni odziv tako močan, kar pa mnoge moti.

Pripravljena sem sodelovati z vsemi, ki si bomo prizadevali za boljši jutri naših otrok in družin.

Je pa pri nas kar preveč resnično sovražnega govora, a tega ne obsodite. Nekateri (ta pravi) lahko rečejo vse, drugi pa še svojega mnenja ne bi smeli povedati. Sem pa po naravi velik optimist, prav s to Tarčo so se zadeve začele spreminjati v pravo smer. In tega sem vesela!

Angelca Likovič"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top