Odpovejte Dnevnik: Bojan Petan in Ranka Ivelja ponovno izvajata gonjo proti zagovornikom pravic nerojenih otrok!

Kontroverzni časopis Dnevnik je ponovno udaril po katoličanih. V soboto 25. 8. 2018 je objavil članek, v katerem izvaja novo gonjo proti katoličanom, ki izražajo svoja verska stališča v skladu z ustavno pravico do verske svobode. Še prav posebej se je osredotočil na tiste katoličane, ki se v javnosti zavzemajo za spoštovanje življenja nerojenih otrok in zaščito žensk pred hudimi psihičnimi posledicami, ki sledijo končanju življenja svojega nerojenega otroka.

Po internih informacijah naj bi za omenjeno gonjo ponovno stala kontroverzna radikalno do življenja nerojenih otrok sovražna Ranka Ivelja!

Predsednica t.i. novinarskega častnega razsodišča Ranka Ivelja je še enkrat javno pokazala svojo gorečo obsesijo s slovenskimi katoličani. Že leta 2016 je izvedla gonjo proti portalu 24kul.si in zagovornike življenja javno stigmatizirala in žalila. Znano je, da je v uredništvu časopisa Dnevnik njena naloga, da skrbi za terminsko usklajeno kristjanofobično poročanje o katoliški skupnosti in katoličanih. Vse z namenom, da se katoličane stalno in v primernih časovnih intervalih javno škandaliziralo, zasmehovalo in stigmatiziralo.

Prav tako pa za njeno politiko stoji predsednik uprave Bojan Petan, ki skupaj s člani nadzornega sveta Dnevnika Robertom Krajnikom, Ado de Costa Petan, dr. Klausom Schweighoferjem, Rokom Gorjupom, Vanjo Mekinc in Vesno Vaupotič, že leta izvaja medijsko vojno proti slovenskim katoličanom in je zato nedotakljiv pred sodišči, kljub temu, da je eden glavnih tajkunov v državi.

Ranka Ivelja zmerjala katoličane s »katolibani«

Kot očitno trajna predsednica samooklicanega »Novinarskega častnega razsodišča«, se je v zgodovino slovenske kristjanofobije zapisala kot tista, ki je leta 2010 na montiranem procesu brutalno obsodila visoko nosečo novunarko Družine Barbaro Kastelec le nekaj dni pred porodom zgolj zato, ker je zapidala dejstva o homo-lezbičnem-bi-trans-queer seksualnem lobiju in ni hotela slepo verjeti v radikalno teorijo spola, ki ne priznava, da obstaja naraven ženski in moški spol ter ne priznava pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka. Nadalje je razglasila blaženega Lojzeta Grozdeta za fašista in "izumila" grobo žaljivko »katoliban« - to je Iveljina oznaka, s katero je zmerjala verne katoličane in za katero se javno do danes ni opravičila. Samooklicala se je celo za »cerkveno sodnico« in brez dokazov in sodb v časopisu Dnevnik javno kriminalizirala nadškofa Antona Stresa in Marjana Turnška ter se do danes še ni opravičila.

Še eno hujskanje Ivelje proti štajerski katoliški skupnosti!

V članku "Monisgnor in mimikrija" objavljen 13. novembra 2014 v časopisu Dnevnik je diskreditirala katoliško skupnost v Mariboru ter še posebej Ivana Štuheca tamkajšnjega duhovnika, ki svoje delo posveča tamkajšnji srednji šoli na Vrbanjski. V njem krivično in pavšalno zmerja predstavnike Cerkve z "odioznimi arogantneži" in slavi kristjanofobno in žaljivo predstavo Antikrist kot del "elementarne intelektualne spoštljivosti." Obenem pa na koncu svojega članka celo "zagrozi", da bo škofe pribila na cerkvena vrata.

Odpovejte naročnino na časopis Dnevnik!
Iveljino stalno kristjanofobno pisanje je zelo verjeten razlog, za izjemen upad branosti in še večji upad prihodkov te časopisne hiše, ki se nezadržno približuje svojemu bankrotu. Kot je znano se sedaj združuje z enako kristjanofobnim časopisom Večer, ki se prav tako sooča z velikim upadom prodaje. Vsak euro za Dnevnik in Večer je denar za napad na kristjane, zato naj vsak kristjan dobro premisli ali bo še kdaj kupil časopis Dnevnik, Nedeljski Dnevnik ali Večer ter s tem financiral napade na samega sebe, svoje najbližje in svojo versko skupnost.
Več:
Preberite si več člankov o kristjanofobiji Ranke Ivelja 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top