Odpovejte: Dnevnik urednice Suzane Rankov je od države dobil leta 2014 že preko 570.000 EUR. Spravlja pa se na revne duhovnike in spodbuja kristjanofobijo!

Urednica Suzana Rankov je izbrala Tretjo adventno nedeljo (14. 12. 2014) za javno spodbujanje sovražnega govora zoper katoličane. Tokrat ji je asistirala STA s svojo analizo prispevkov, ki jih država plačuje za zavarovanje verskih delavcev. Ob tem je uredništvo Dnevnika skupaj z MMCjem in 24ur.com poskrbelo, da se v Sloveniji še naprej vzdržuje protikatoliška klima. Tako so s podatki, da država namenja 48% socialnih prispevkov za verske delavce, želeli predvsem spodbuditi negativno reakcijo državljanov do verujočih in katoliških duhovnikov. To dokazujejo sovražni in žaljivi komentarji pod prispevkom na spletni strani Dnevnika »Država za prispevke duhovnikov letos namenila 1,4 milijona evrov«.

Kristjanofobičen časopis Dnevnik je samo letos prejel že 570.475,67€!

Suzana Rankov je izbrala čas pred Božičem za primerno doziranje kristjanofobije. Ob samih podatkih o tem, da država iz naslova varovanje kulturne dediščine plačuje zgolj še 48% socialnih prispevkov verskih delavcev, je Dnevnik pozabil dodati informacijo, koliko denarja namenja država za financiranje kristjanofobičnega Dnevnika, 100% financiranje prispevkov za vse kulturne delavce, privilegirane pokojnine (kot npr. znane slovenske "kristjanofobinje" Svetlane Makarovič), izplačevanje nadstandardnih pokojnin za borce, financiranje borčevskih organizacij in radikalnih sekularnih organizacij kot npr. Legebitra in Mirovni inštitut. Samo kot ilustracijo poglejte na Supervizor in boste videli, da je Dnevnik v letu 2014 prejel že preko 570.000 eurov, v desetih letih pa preko 10.400.000,00 EUR! Zakaj Suzana Rankov in njena STA ne želi objavljati teh podatkov je jasno – s selektivnim poročanjem spodbujati predsodke in kristjanofobijo do duhovnikov in katoličanov ter v času pred Božičem žaliti katoliško skupnost. Zato še enkrat preberite poziv demokratičnih ljudi: Še danes odpovejte časopis Dnevnik in to prošnjo sporočite svojim prijateljem in znancem!

Marija Lo.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top