Odstraniti sem si dala svoje prsi, jajčnike in maternico

"Rodila sem se kot ženska, vendar se nikoli nisem počutila dobro, ker sem imela prsi, jajčnika in maternico. Prezirala sem možnost, da bi lahko postala noseča", je povedala Lore Graham iz države Massachusetts v ZDA. Lore je binarna oseba in se ne uvršča v noben spol, ker se včasih čuti kot moški in včasih kot ženska.

Pred tremi leti je Lore Graham začel/a jemati hormnon testosteron, kar naj bi "izboljšalo njeno mentalno zdravje", kljub temu, pa so jo še vedno motile določene ženske značilosti telesa: prsi, jajčniki in maternica. Po odstranitvi le teh je Lori, kot pravi, srečna. Kirurg ji je dojke odstranil na način, da je skušal ohraniti občutljivost njenih prsnih bradavičk, kar je morda pomembno za njenega/njeno partnerko Q, ki je prav tako binarna oseba in je prestala podobno operacijo že pred Lori. 

Lori opisuje, da je bilo okrevanje po odstranitvi prsi dolgotrajno in boleče: težko je dvigovala in uporabljala roke, pogosto je krvavela in nekaj tednov je nosila obvezo. Vendar je bolečina ni odvrnila od naslednjih operacij, ki so sledile že po enem mesecu. Znebila se je vseh ženskih rodil in ohranila le vagino nedotaknjeno. Ker je bila ta operacija opravljena laparoskopsko, je bilo okrevanje hitrejše.  

Danes pravi, da je "srečna", tudi zato ker lahko obleče majico ali pa tudi ne, kakor se ji zazdi, saj nenazadnje nima več ženskih prsi, ki bi jih morala skrivati. Lori je pred operacijo trpela zaradi nenehnih tesnobnih občutkov, saj jo je ves čas skrbelo, da bo dobila menstruacijo ali zanosila. Zdaj je, kot pravi, tega strahu "osvobojena" in lahko s svojim življenjem (kakor tudi telesom) počne kar hoče. 

To je še ena marketinška idilična "življenjska" zgodba, ki jih aktivisti teorije spola proizvajajo na stotine. Prepričani so, da pričevanja in osebne zgodbe najbolj nagovorijo ljudi, da bi jim sledili. Te zgodbe so vse idilično lepe, idealne in naj bi spodbudile čimveč ljudi, da bi s sabo naredili enako.

Pa je res vse tako lepo in fajn. Ne verjamem. Lori in aktivisti naj delajo sami s sabo, kar hočejo. Vsem, ki to berete, pa svetujem, da uživate lepoto in možnosti, ki vam jih daje vaše naravno telo. Mladi! Zelo verjetno je, da vas bodo skušali v šoli prepričevati, da si sami določite svoj spol. Ne jim nasedati. Vaš spol, s katerim ste se rodili, je pravi. Spoznajte svoje telo in ga spoštujte. Spoštujte tudi svoje notranje hrepenenje po zvesti ljubezni. Vse drugo, kar vam ponujajo kot pot do sreče je zlagano in v najboljšem primeru prinaša kratkotrajne užitke, ki jih boste drago plačali.

V.V.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top