• Gabi Čačinovič Vogrinčič, mili pogled - kruto srce

Odvetnica Simona Marko, Gabi Čačinovič Vogrinčič in Anja Kopač Mrak izigravajo odločitev Vrhovnega sodišča in zadržujejo dečka stran od starih staršev

Kljub jasni  sodbi Vrhovnega sodišča, da gre v zadevi koroških dečkov za nezakonite postopke CSD, njihova odvetnica Simona Marko še vedno zagovarja nečloveški odvzem vnučkov, za katerega ni pravnega  in človeškega opravičila. V izjavi za medije je ponovno zmotno zatrjevala, da ugotovljena kršitev pravice do družinskega življenja babici nima zveze s koristjo otrok. Odvetnica, ki ne priznava sodbe VS, niti prakse ESČP in konvencije pravici otrok do nepretrgane vzgoje, je žalostna priča stanja v socialnem skrbstvu in opomin za vse odvetniške kolege, ki zaradi zaslužka, prestiža in svojega mesta v družbi kršijo temeljna načela prava in teptajo načelo pravičnosti.

Sporna vloga profesoric Fakultete za socialno delo

Oglasila se je tudi Gabi Čačinovič Vogrinčič in tokrat pokroviteljsko dejala: »V redu, ni bilo prav, da so ju odpeljali iz vrtca, ampak sodišče pozabi, da so stari starši nepričakovano, iznenada brez opozorila nehali sodelovati s centrom za socialno delo«. Državno ugrabitev opravičuje kot da bi šlo za majhno napako, npr. napačno parkiranje, ne pa za hud zločin nad nemočnima dečkoma, ki se pred surovo močjo stroke, ki to ne bi smela biti, ne moreta braniti! Medtem ko se Gabi čačinovič Vogrinčič še ni opravičila ali kako drugače prevzela odgovornosti za svojo podporo nezakonitemu odvzemu koroških dečkov, pa sedaj ponovno obtožuje babico in dedka da sta onadva kriva za državno ugrabitev njunih vnukov!

Odvetnico Simono Marko sem na seji Komisije za peticije in človekove pravice  javno pozval k spoštovanju konvencije OZN o otrokovih pravicah in prakse ESČP,  Gabi Čačinovič Vogrinčič pa sem v odprtem pismu prosil, naj raje molči, če ne sme ali noče zagovarjati strokovnih stališč v primeru koroških dečkov.  V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev in  Gibanju za otroke in družine ponovno pozivamo vse vpletene, da prevzamejo svoj del odgovornosti in poskrbijo, da se bo sodba Vrhovnega sodišča spoštovala ter nemudoma vrnejo koroška dečka babici in dedku, v njuno edino pravo družino.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top