Odziv Aleša Primca na diskreditacijo s strani Gregorja Repovža

"Prava pot je kulturen in strpen dialog

Obžalujem nizko kulturno raven vplivnih nasprotnikov človekovih pravic ter podpornikov zlorab v pravosodju.

Urednik Mladine Gregor Repovž žal ne zmore argumentirane razprave z ljudmi, ki se zavzemamo za spoštovanje človekovih pravic. Zato me skuša onemogočiti z grobimi osebnimi napadi brez enega samega dokaza in napadi na moje delovno mesto. Na nek način ga razumem. Če lahko sodišča brez dokazov zapirajo ljudi, zakaj ne bi smeli novinarji pisati vsega, kar jim pade na pamet, pa čeprav zlonamerne laži in podtikanja? Virus klevetanja in obsojanja brez dokazov se širi po Sloveniji.

Zdi se, da si naročniki napadov name želijo, da bi se z njimi ukvarjal dodatnih 176 ur na mesec? Če jim bo načrt uspel, jim bom željo lahko izpolnil.

Ko ni argumentov, eni uporabijo nasilje.

Vse, ki si želimo spoštovanja človekovih pravic enako za vse ter živeti v pravni državi, spodbujam, da se ne uklonimo. Te napade razumimo, kot izraz nemoči napadalcev. Nasprotniki človekovih pravic nimajo argumentov, zato uporabljajo različne oblike nasilja. Vendar se našega gibanja z nasiljem ne da ustaviti. Želja po pravici in pravni državi, ki jo v sebi nosi velika večina ljudi, je prerasla v zahtevo ter dobila obraz in izraz v Odboru 2014.

Delo za spoštovanje človekovih pravic in proti zlorabam pravosodja, ki smo ga začeli, je treba dokončati. Za sedanje in prihodnje generacije! K tem prizadevanjem vabim tudi vse, ki se nam do sedaj še niste aktivno pridružili. Vsak dan ob 17.00 lahko pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani kulturno in dostojanstveno izrazite svoje nasprotovanje uporabi nasilja do drugače mislečih.

Vsem, ki se poslužujejo nasilja, predlagam, naj raje izberejo pot kulturnega in strpnega dialoga. Verjamem, da je to edini pravi način reševanja problemov. Ne glede na to, kako umazanih prijemov se bodo posluževali tisti, ki me imajo za nasprotnika, morda celo sovražnika, bom sam nadaljeval po tej poti.

Aleš Primc"

Tednik Mladina proti Alešu Primcu

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top