Odziv škofa Petra Štumpfa na kristjanofobno mazaško akcijo

V noči s 1. na 2. maj so neznanci z grafiti popisali župnijsko cerkev v Beltincih. Na to žalostno kristjanofobno dejanje se je odzval tudi muskosoboški škof Peter Štumpf, ki je v svojem odzivu med drugim zapisal:

"Papež Benedikt XVI. je pred leti v Zagrebu predstavnikom hrvaške družbe dejal, da si Evropa lahko obeta prihodnost samo, če bo imela vest, ki je sposobna ozirati se na moralni zakon in tako sprejeti etične odločitve. Brez takšne vesti Evropa nima prihodnosti.

(...) Naši predniki so pri uporabi svobode upoštevali moralno dolžnost.
Danes pa se spodbuja samo svoboda, brez dolžnosti. Pomembno je biti svoboden, popolnoma prost vseh zadržkov in dolžnosti, da se lahko gibljemo po svojih presojah. Jasno je, da liberalizem take vrste ni mogoče označiti drugače, kakor da je nečloveški. Je povsem prostaški egoizem.

Na cerkvi, v kateri sem bil krščen, birman in v kateri sem obhajal svojo novo mašo, so satanisti pred dobrim tednom »namalali« grafite, ki pomenijo njihove simbole in vulgarna sporočila. Mnoge ljudi je to užalostilo do solz, nekaterim pa je to tudi v posmeh. Mediji so se seveda takoj odzvali in o tem poročali. Komentarji na internetnih straneh so privoščljivi, prav tako nizkotni in versko nestrpni. Ob tem se mi poraja vprašanje, koliko milimetrov smo še do katastrofe, ko se bo med nami začelo prelivanje krvi zaradi verske nestrpnosti. Slovenci imamo glede tega že mračno preteklost in izkušnjo. Če so totalitarni režimi iz njihove zblojene norije delali znanost, da opravičijo masovno morijo, sedaj celo že satanisti pod krinko marksistov, svobodnjakov in nekakšnih avantgardnih kulturnikov iz sovraštva do krščanstva prav tako delajo znanost. Na Fakulteti za družbene vede je mogoče celo magistrirati iz norčevanja satanistov iz župnika in vernikov. Strašno pa so prizadeti, če jim kdo vsaj približno v njihovem slogu vrne žogico.

(...) Zakaj se hudič tako rad zaletava v cerkve in druga sveta znamenja? Kristus nas je s svojo smrtjo in vstajenjem od mrtvih rešil pred hudičem, ki je največji poraženec velike noči. Dlje od križa hudič ne more. Pred križem se ustavi in odtava tja, kjer ni križa, kjer nočejo križa, kjer zavračajo križ. Svetloba Vstalega Gospoda je njegova sramota in poguba. Hudič je silno inteligenten, hkrati pa je zaradi ošabnosti silno neumen. Čeprav si ob križu polomi zobe in roge, se vendar zaletava. Ko obnemore, se za nekaj časa umakne, da zbere moči in se zopet vrne. To bo počel do konca sveta.

Jezus je dobri Pastir in njegova pastirska palica je križ. Jezusov namestnik na zemlji, papež, ima za škofovsko palico križ. Križ je znamenje vseh, ki nikakor nočemo biti samostalnik ali možnost za hudičev obstoj in delovanje. Nasloniti se na križ, pomeni, utrditi si hrbtenico, da gledamo vzravnano, ponosno in pogumno na Jezusa, ki hodi pred nami.

(...) Če bi blaženi škof Anton Martin Slomšek, Božji služabnik škof Anton Vovk, pa škofje Jeglič, Jenko, Pogačnik, Držečnik, Šuštar samo boječe trepetali v svojih škofijskih dvorcih, bi našo zgodovino in sedanje usodo zapisali precej drugače.
Dobri Pastir pozna vsako ovco posebej. On se ne izgubi v množici. Ne gre samo za spoznanje razuma ali za spomin. Gre za spoznanje križa. Apostol Peter se v svojem prvem pismu ozira v križ, kjer smo bili ozdravljeni naših ran (prim. 1 Pt 2, 24). Jezus je ponesel naše grehe na križ. Hudiču je onemogočil, da bi v nas našel svoj obstoj. Zato je Jezus varuh naših duš. Ni se treba bati teme, ampak raje pazimo, da bomo imeli prižgane svoje majhne svetilke, ki bodo preganjale temo. Beltinski župljani si v teh dneh ponovno odgovorite na vprašanje: Kdo je razlog moje vere. Prosim gospoda župnika in vse vas, da bi zato izbrali eno noč in se postavili pred Jezusa v Najsvetejšem oltarnem zakramentu v molitvi, prošnji in daritvi svete maše! Zadoščevanje zaradi skrunitve župnijske cerkve pomeni, onemogočiti hudiču možnost vplivanja na vse pore življenja - v posameznikih, po družinah in v širši skupnosti. Samo Bog je svet. Ta svetost je nedotakljiva in nič je ne more ogroziti!
Dnevi in noči, časi in vekovi so Kristusovi. On je prvi in poslednji. Njemu vse pripada, kar je v nebesih, v vesolju in na zemlji. To verujemo in tega se veselimo. Nismo sami, Kristus je z nami!

Vaš škof
+Peter"

Celoten nagovor škofa Petra Štumpfa si lahko preberete tukaj.

V župniji Beltinci se bodo na kristjanofoben napad odzvali s strpnostjo, z duhovno predanostjo in molitvijo. V sredo 14. maja ob 19.00 bodo začeli s celonočnim bedenjem in molitvijo, ki bo potekalo do 7. ure zjutraj.

Vabljeni, da se jim pridružimo v Beltincih ali doma v duhu in molitvi.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top