Politični zapornik Janez Janša: 3. dan kršenja človekovih pravic!

V petek 20. junija ob 20h so stranke slovenske politične levice in njihovi zakulisni šefi de facto preko zlorabe pravosodja nezakonito zaprle Janeza Janšo. Skrivajo se za "neodvisnim pravosodjem", tako kot so se pred letom in pol za "spontanimi" vstajniki. S tem dejanjem se je odprlo novo poglavje slovenske totalitarne zgodovine, ki temelji na sistematičnem kratenju človekovih pravic, ugrabitvi sodnega sistema in ustrahovanju državljanov.

Po mnenju treh ustavnih sodnikov in drugih uglednih osebnosti so sodniki z obsodbo Janeza Janše, zlorabili sodstvo. V čigavem interesu? Ni dvoma, da v interesu starih strank in novih obrazov tranzicijske levice ter po navodilih pe vedno zelo vplivnih posameznikov nekdanje komunistične partije. Čeprav je položaj zelo napet, pozivamo vse državljane in slovensko javnost, da so mirne in dostojanstvene priče tega žalostnega dogodka.

V teh težkih časih imamo državljani tri možnosti aktivnega protesta:

1. Podpis odprtega pisma v podporo Urški Bačovnik Janša;
2. Zanesljiva udeležba na julijskih državnozborskih volitvah; in
3. Za verujoče – molitev; za neverujoče - pozitivna meditacija - za svobodo in demokracijo ter za družine političnih zapornikov po vsem svetu.

Ob tem pa je najpomembnejše, da ostanemo dostojanstveni, mirni in pogumni! Skupaj se spomnimo besede Učitelja, ki je dejal svojim učencem: »Jaz sem z vami vse dni do konca sveta!« Te besede veljajo tudi danes, ko so na različnih koncih sveta zaprti številni borci za človekove pravice in demokracijo.

Lojze Hr.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top