Osebna zgodba: Nenačrtovana nosečnost!

Abby Johnson, ime, ki je leta 2009 preplavilo ameriško in širšo javnost. Večletna voditeljica klinike za splave znamenite svetovne organizacije Planned Parenthood, katere glavni cilj je izvajanje kontrole prebivalstva (kar med drugim vključuje spodbujanje splavov), v svoji zgodbi opisuje dramatično zgodbo o boju med resnico in lažjo, boju med življenjem in zlom.

Abby je zelo mlada postala prostovoljka na majhni kliniki v Teksasu, k temu pa jo je pritegnila njihova agentka, ki je mlado, zmedeno dekle znalo pravilno nagovoriti in privabiti v svoje vrste.

Vseh 8 let dela v okviru te močne organizacije se je vsakodnevno srečevala z bitko med med t.i.»pro-life (za življenje)« skupino, ki je dan za dnem molila na zunanji strani visoke ograje klinike, ter njimi, »pro-choice (za izbiro)« delavci in prostovoljci na notranji strani.  Oboji so po lastnem zatrjevanju skrbeli za "dobro žensk" v krizi, oboji so skušali biti prijazni, oboji so zatrjevali, da delajo dobro. Zmeda in boj v duši mlade Abby je bila očitna.

Taktika te ogromne organizacije, ki ji je pripadala, pa je bila jasna. Zlo je potrebno zaviti v oblačilo dobrega. Besedo splav zamenjati za reševanje nenačrtovane nosečnosti; svoje delo gledati kot skrb za dobro žensk v krizi ter skrb za plodnost, izvajanje splavov pa kot postopek, ki ženske ščiti pred drugumi nevarnimi posledicami, ki bi lahko ogrozile njihovo življenje.

Tako je to mlado dekle dolga leta ostajala v prepričanju, da z delom v Planned Parenthoodu v resnici zmanjšuje število splavov. A resnica je nenehno trkala na njeno dušo. Zadnja, prelomna točka se je zgodila tistega jesenskega dne, ko je bila prvič, nepričakovano naprošena za pomoč v »medicinski sobi«. Da bi pomagala pri ultrazvočno vodenem splavu.

UV slika, ki ni prenesla nikakršne laži več. Fetus pri 6 tednih, ki ga je gledala na ekranu medtem, ko je zdravnik pripravljal instrumente, ni bil skupek celic, ki ničesar ne čuti, bil je otrok, ŽIV in ČUDOVIT! In ta otrok je bil pred njenimi očmi v nekaj sekundah napaden, raztrgan in vakuumsko posesan v napravo.

Po tej prelomni točki je Abby vedela, da mora takoj stran – na drugo stran ograje. To pa je prebudilo močan odmev v vrstah njenih sodelavcev, ki seveda niso ostali mirni in tiho. Proti njej so sprožili sodni postopek, sledila so ustrahovanja in krivice,

V svoji knjigi unPlanned Abby živo in ganljivo opisuje svojo neverjetno zgodbo, zgodbo Božjega dotika in rešitve, zgodbo razodetja resnice in poti na »drugo stran«, med »pro-liferje«:

Jasno in odločno je opisan tudi brezkompromisni boj med svetostjo življenja in lažjo, boj v katerem resnica in življenje najdeta svojo pot! Pot na kateri tisto, kar je bilo vir mnogih bolečin, napak in padcev, postane izvir novega življenja. To pa je nekaj, kar zmore samo Bog.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top