Znanstvene raziskave: Otroci v homoseksualnih razmerjih 31% redkeje maturirajo kot otroci, za katere skrbita mama in oče!

Homoseksualni aktivisti vneto širijo mit o tem, kako je istospolno razmerje za otroke vsaj tako dobro, če ne celo boljše kot če za njih skrbita mama in oče. Znanstvene študije tega ne potrjujejo. Preberite si še en primer.

Douglas Allen je analiziral 53 študij z rezultati o otrocih, ki živijo v istospolnih razmerjih. Med njimi je izključil 50 študij saj so spolitizirane in ne navajajo znanstvenih metodoloških podatkov, temeljijo na osebnih občutjih otrok, ki jih je težko meriti ter na majhnih vnaprej dogovorjenih vzorcih otrok in ne na naključnih skupinah otrok.

Dr. Allen je v reviji Review of Economics of the Housholds leta 2013 analiziral otroke v starosti od 17 do 22 let na dveh področjih: vključenost v srednje šole in univerze ter zaključek študija. Podatke je pridobil iz Kanadskega popisa iz leta 2006, ki je vključeval podatke o skoraj 2 milijona otrok, ki so živeli v različnih oblikah družin. V svoji raziskavi je dr. Allen ugotovil, da otroci v družini očeta in mame 31% pogosteje maturirajo kot otroci v homoseksualnem razmerju dveh moških. Prav tako ti otroci 40% pogosteje maturirajo kot  otroci v lezbičnih zvezah.


 
Ja. Mat.
Več:
 
  • Douglas W. Allen: “High School Graduation Rates Among Children of Same-Sex Households,” Review of Economics of the Household 11 (December 2013): 635–658, http://dx.doi.org/10.1007/s11150-013-9220-y.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top