Anja Kopač Mrak že 21. 7. prejela peticijo za izpustitev koroških dečkov. Otroka protipravno ostajata ujetnika stroke!

V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev sporočamo ministrici Anji Kopač Mrak, da se ji čas zavlačevanja vrnitve vnukov nezadržno izteka. V Sloveniji ima v skladu z ustavo oblast ljudstvo. Ljudstvo, ki ga prezirljivo imenujete »ulica«,  vam je že večkrat jasno sporočilo, da od vas zahteva odgovore!  Ministrica sprašujemo vas, kdaj boste obravnavali našo peticijo in končno dovolili otrokoma vrnitev v njun dom?

V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev smo 6. 7. na protestu pred ministrstvom Anje Kopač Mrak  prošnjo za pomoč pri izpustitvi koroških dečkov naslovili tudi na predsednika republike Boruta Pahorja.

Pahor si je po pilatovsko umil roke in usodo nemočnih dečkov spet  prepustil na milost in nemilost Anji Kopač Mrak. Po večmesečnem poizvedovanju so mi iz Pahorjevega urada sporočili , da so že 21.7. 2016 peticijo odstopili ministrstvu Anje Kopač Mrak.  Zagovorniki vrnitve vnučkov v njuno edino in pravo družine babice in dedka, smo bili nad takšnim dejanjem predsednika, ki lahko pomilosti zločince, otrokom pa s svojim državniškim vplivom ni želel pomagati, globoko razočarani. Vprašanje, ki se nam zastavlja v nadaljevanju pa je,  kje je končala peticija, ki jo je izglasovalo več sto protestnikov pred ministrstvom Anje kopač Mrak?

Anja Kopač Mrak! Ali menite, da se lahko požvižgate na odločitve sodišč in pozive državljanov?

V letošnjem oktobru  je vrhovno sodišče odločilo, da je bil odvzem koroških dečkov nezakonit. V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev, ki smo ga oblikovali na prvem protestu za vrnitev koroških dečkov pred ministrstvom vas sprašujemo, kdaj boste vrnili nemočna fantka babici in dedku? Vrhovno sodišče vam je jasno povedalo, da ne obstaja več niti en, za lase privlečen razlog, na podlagi katerega še naprej zadržujete nemočna otroka in iz njiju delate tujca  njuni edini pravi družini babici in dedku!

Gibanje za otroke in družine se je vključilo v popravo krivic koroškima dečkoma

Našemu prizadevanju se je v polnosti pridružilo maja ustanovljeno Gibanje za otroke in družine, ki je z odmevnim zbiranjem podpisov za spremembo zakona v samo treh dneh zbralo skoraj 8000! podpisov podpore za spoštovanje vnukov in starih staršev.  Po popravkih zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je v parlamentarno proceduro vložilo Gibanje za otroke in družine, bi lahko še tako ozkogledi  uradniki v najkrajšem času vrnili otroka babici in dedku. Pomoč smo ponudili tudi ministrstvu. Na skupnem sestanku je ministrica Anja Kopač Mrak sicer priznala, da je predlog Gibanja za otroke in družine utemeljen in nujen, vseeno pa predloga Gibanja ni podprla, saj da njen Družinski zakonik vse navedeno vsebuje in rešuje.  Obravnava predloga Novele ZZZDR, ki jo je vložilo Gibanje za otroke in družine, bo predvidom še v novembru. 

Odbor za varstvo pravic vnukov  in starih staršev

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top