Papež Frančišek: Otroci potrebujejo očeta in mamo

V nedeljo 14. junija 2015 je papež Frančišek še enkrat poudaril pomen heteroseksualnih staršev za otroke. Njegov govor je del odziva na t.i. parado ponosa homoseksualnih aktivistov, ki je bila v Rimu dan prej.

Papež je v svojem nagovoru, ki ga je namenil preko 25.000 obiskovalcem na trgu sv. Petra v Rimu, poudaril da so razlike med moškimi in ženskami sestavni del človeka.

“Ne bojte se razlik!” je dejal papež Frančišek. “Različnost je veliko bogastvo, različnost nas povezuje z drugimi.”
Zakonska zveza moškega in ženske ne zagotavlja parom samo sreče, temveč je ključna za dobro starševstvo.
“Otroci postajajo zrelejši, ko vidijo očeta in mamo; njihova identiteta postaja bolj zrela, ko se soočajo z ljubeznijo svojih očetov in mater, ki presega njihove razlike,” je dejal Frančišek.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top