• Papež Frančišek in kardinal Franc Rode

Papež Frančišek podpira naša prizadevanja!

Papež Frančišek je pozdravil pogum slovenskih kristjanov, ki se borijo za naravno zakonsko zvezo med ženo in možem in se zavzemajo za pravice otrok, staršev in starih staršev. Prav tem temam, družini po Stvarnikovem načrtu in lepoti življenjske skupnosti ženske in moškega, sveti oče v zadnjem času posveča niz katehez na rednih sredinih avdiencah na Trgu sv. Petra.

V petek, 8. maja, je papež Frančišek v zasebni knjižnici Apostolske palače sprejel v avdienco kardinala Franca Rodeta. V pogovoru sta se dotaknila pomembnih tem iz življenja Cerkve po svetu in v Sloveniji. Kardinal je svetemu očetu predstavil stanje nekaterih pobud za beatifikacijo, med njimi tudi za Božjega služabnika škofa Janeza Frančiška Gnidovca, in izrazil upanje, da se postopek kmalu uspešno konča. Papežu se je zahvalil za imenovanje novih škofov v Ljubljani in Mariboru in mu predstavil trenutni verski in družbeni utrip v domovini. Papež Frančišek je kardinalovim besedam z zanimanjem prisluhnil in pozdravil pogum slovenskih kristjanov, ki se borijo za naravno zakonsko zvezo med možem in ženo in se zavzemajo za pravice otroka do očeta in matere. Prav tem temam, družini po Stvarnikovem načrtu in lepoti zakonske zveze, sveti oče v zadnjem času posveča tudi niz katehez na rednih sredinih avdiencah na Trgu sv. Petra.

Objavljeno v tiskani izdaji Družine z dne 17.5.2015, številka 20, stran 4.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top