Papež Frančišek v Ameriškem kongresu (2): Pomen družine je izjemen

Še vedno odmeva navdušujoč govor papeža Frančiška v ameriškem kongresu v četrtek 25. 9. Papež je eno osrednjih pozornosti namenil spoštovanju družine in poudaril, da je njegov glavni razlog obiska Združenih držav Amerike udeležba na Svetovnem srečanju družin, ki se začne 26. septembra v Filadelfiji.

Izjemen pomen družine na njegovi ameriški turneji je izrazil z besedami: “Moja želja je, da bo družina skozi ves moj obisk ključna tema.” Papež Frančišek je ameriški kongres opomnil tudi z besedami: “Kako izjemen je bil pomen družine za izgradnjo te države! In kako zelo jo je potrebno potrebno podpirati in spodbujati!"

Prav tako se je papež Frančišek v svojem govoru odločno zavzel za spoštovanje vskakega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

Strategija največjih svetovnih in slovenskih medijev je žal, da se o teh ključnih poudarkih nič ali zelo pristransko poroča, zato vas vabimo, da si preberete odličen celovit povzetek njegovega govora.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top