Papež Frančišek v ZDA (4): »Branite družino, od tega je odvisna prihodnost!«

Papež Frančišek je na srečanju z družinami v Pensilvaniji v soboto 26. septembra še enkrat opozoril na pomen vseh prizadevanj za zaščito družinskega življenja. Dejal je, da je družina dejavnik upanja in vstajenja. "Varujmo in branimo družino, saj je od nje odvisna naša prihodnost. Družina “tovarna upanja, življenja in vstajenja, saj jo je želel Bog. Brez skrbi za otroke in za stare starše ni moči spomina".

Na večerni vigiliji je papež prisluhnil številnim pričevanjem kot npr. vernega igralca Marka Walhlberga, Gianne Emmanuela Molla (hčerke svete Gianne Beretta Molla,ki je umrla na njenem porodu ter zavetnice nerojenih otrok), Lesya Boroys (ukrajinske imigrantke in samohranilke ki težko preživlja svoja dva otroka). Na srečanju je pel in pričeval tudi sloviti pevec Andrea Bocelli, ki ga je mati navkljub pritiskom, da ga splavi, vendarle rodila in mu zaščitila življenje.

Papež je dejal, da je družina najlepša stvar, ki jo je Bog ustvaril. Vso ljubezen, lepoto in resnico je Bog položil v družino. Obenem pa je poudaril, da se vsaka družina sooča tudi s problemi in težavami, ki pa jih je mogoče preseči z ljubeznijo in odpuščanjem.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top