Papež Frančišek v ZDA (1): »Življenje in družina sta glavni razlog mojega obiska!«

Papež Frančišek je na svojem obisku v ZDA posebej izpostavil, da se danes soočamo z najpomembnejši izzivi današnjega časa: nedolžne žrtve splava, družina, ostareli, lačni otroci, begunci, žrtve terorizma  in uničeno okolje. 

V svojem nagovoru škofom v katedrali sv. Mateja v Washington je posebej poudaril, da so ti izzivi temelj delovanja Cerkve v današnjem svetu, ki je včasih do nje odporen in celo sovražen. Obenem pa je posebej izpostavil pomen družinskega življenja: “Posebej cenim prizadevanja Cerkve v Ameriki na področju življenja in družina, ki sta glavni razlog mojega obiska.«

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top