Papež Frančišek: Zakonsko zvezo moškega in ženske ogroža ideologija spola

V torek 8. junija 2015 je papež Frančišek še enkrat opozoril svetovno javnost pred nevarnostjo ideologije spola, ki se kaže v uzakonitvi homoseksualnih "zakonskih zvez" in posvojitvah otrok v skupnosti dveh moških ali dveh žensk ter šolski indoktrinaciji, po kateri se otroke uči, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. V svojem nagovoru škofom iz Puerto Rica je dejal, da lepoto zakonske zveze med moškim žensko danes ogroža ideologija spola. Posebej je izpostavil, da se ta ideologija kaže v zavzemanju za »bolj pravično družbo«. Ob tem jih je spodbudil, da naj okrepijo delo z družinami in s tem omejijo socialne probleme, ki so posledica napada na tradicionalne družinske vrednote.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top